Charts.cz/Fórum/Jak začít s nákupem NFT, pokud nevím nic o kryptoměnách?

Jak začít s nákupem NFT, pokud nevím nic o kryptoměnách?

Zajímám se o nákup NFT, ale vůbec nevím, jak na to. Všude kolem slyším o tom, jak lidé vydělávají peníze na kryptoměnách a snaží se mě přesvědčit, že NFT jsou budoucnost. Já ale nemám žádné znalosti o kryptoměnách ani o tom, jak fungují. Kde vůbec začít? Musím si nejdřív pořídit nějakou kryptoměnu, nebo mohu rovnou koupit NFT? Jaké platformy jsou nejlepší pro začátečníky? Měli bychom si zakládat peněženku na kryptoměny? A co když nechci investovat moc peněz, je to možné? Jaké jsou úskalí, na která si mám dávat pozor? Je nějaký způsob, jak se naučit více o trhu s NFT bez toho, abych musel investovat hned velké částky? Co vlastně NFT znamená a proč jsou tak populární? Existuje nějaký rozumný návod nebo průvodce pro úplné začátečníky, který by mi pomohl pochopit základy? Jaké jsou klíčové věci, které bych měl mít na paměti před tím, než se rozhodnu investovat do NFT? Bude to složité a časově náročné nebo je to něco, co zvládnu rychle? Odpoví mi na to někdo zkušenější?

169 slov
1.7 minut čtení
21. 4. 2024
Jindřich Duchoň
Jindřich Duchoň

Takže, pokud chceš začít s NFT a vůbec nevíš, jak na to, tak tady je pár tipů. První věc, co potřebuješ, je kryptopeněženka. Bez té se prostě nepohneš. Existuje spousta peněženek, ale pro začátečníky doporučuji třeba MetaMask. Je to jednoduchý na používání a hodně lidí to využívá.

Pak si musíš pořídit nějakou kryptoměnu. Většina NFT se kupuje za Ethereum (ETH), takže si něco koupíš na burze jako Coinbase nebo Binance. To se dá udělat kartou nebo bankovním převodem.

Jakmile máš peněženku a ETH, můžeš se podívat na trhy s NFT jako OpenSea nebo Rarible. Tam si můžeš prohlížet a nakupovat NFT, které tě zajímají. Pokud nechceš investovat moc peněz, klidně začni s levnějšími NFT, za pár dolarů můžeš najít něco zajímavého.

S tím souvisí i úskalí – trh s NFT je dost volatilní a můžeš snadno přijd o peníze. Takže si dej pozor na to, co kupuješ a proč. Zjisti si víc o umělci nebo projektu, než něco koupíš.

Naučit se víc o trhu může být dobrý nápad. Sleduj YouTube videa nebo podcasty o NFT a kryptoměnách. Je toho spousta zadarmo a pomůže ti to pochopit základy.

NFT znamená Non-Fungible Token, což v podstatě znamená, že každý token je jedinečný a nedá se zaměnit za jiný stejný jako u běžných peněz. A proč jsou populární? Protože lidi mají rádi sbírání věcí a umění.

Rychlost naučení záleží na tobě – pokud se tomu budeš věnovat, můžeš být brzy v obraze. Jinak to ale fakt není žádná raketová věda! Takže hodně štěstí!

244 slov
2.4 minut čtení
21. 5. 2024
Markéta Vejvodová
Markéta Vejvodová

Takže, začít s NFT může vypadat složitě, ale ve skutečnosti to není tak hrozné. První věc, co potřebuješ, je kryptopeněženka. To je jako tvá online peněženka na kryptoměny. Zaregistruj se na nějakou známou platformu, jako je MetaMask nebo Trust Wallet. Potom si nakup nějakou kryptoměnu, většinou se používá Ethereum (ETH), protože většina NFT je na této síti. Můžeš si koupit ETH na burze jako Coinbase nebo Binance.

Jakmile máš ETH ve své peněžence, můžeš se připojit na tržiště jako OpenSea nebo Rarible a začít procházet NFT. Můžeš si koupit NFT za různé ceny, takže nemusíš nutně investovat velké částky. Doporučuji nejdřív jen sledovat trh a naučit se, co které NFT znamená a jaký mají hodnotu.

Důležitý je i vzdělávat se – sleduj videa, čti články o NFT a kryptoměnách. Ale pozor, trh je dost volatilní a můžeš ztratit peníze. Je dobré investovat jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit.

Pokud tě to zajímá, tak klidně začni malými částkami a uvidíš, jak to půjde. A pamatuj – pokud něco vypadá příliš dobře, aby to byla pravda, tak to pravděpodobně je.

176 slov
1.8 minut čtení
16. 12. 2024
Libor Eliáš
Libor Eliáš