Jak diversifikovat portfolio NFT, když nevím, co vybrat?
Investování do NFT se stává stále populárnější a já bych rád věděl, jak správně diversifikovat své portfolio. Trochu mě to mate, protože je toho tolik – umění, herní předměty, virtuální nemovitosti a další zajímavé kousky. Jak vlastně zjistit, co je dobré a co ne? Mám pocit, že na trhu je hodně spekulací a já bych se rád vyhnul tomu, abych investoval do něčeho, co za pár měsíců ztrácí hodnotu. Zajímalo by mě, jestli má smysl zaměřit se na určité kategorie NFT, nebo jestli je lepší mixovat různé druhy. Co třeba investice do známých umělců versus méně známé tvůrce? A co s těmi herními NFT? Je rozumné mít v portfoliu i nějaké herní tokeny nebo by to mohlo být příliš riskantní? Já sám nevím, zda se soustředit na kvantitu nebo kvalitu. Navíc bych chtěl vědět, jestli existují nějaké strategie nebo tipy, jak řídit riziko u NFT investic. Jak poznám trendující projekty od těch, které už mají nejlepší časy za sebou? A co třeba sledovat komunity okolo jednotlivých projektů? Je to důležité? Rád bych slyšel názory těch, kteří už mají víc zkušeností s investováním do NFT a jak to dělají oni. Jak byste mi poradili začít diversifikovat své portfolio? Co konkrétně sledovat a na co si dát pozor?