Jaké ETF jsou nejlepší pro začátečníky?
Za poslední dobu se hodně mluví o ETF a jak jsou skvělé pro investory, co s tím začínají. Já jsem úplný nováček a chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo mohl poradit, jaké ETF by byly ideální pro začátečníky? Zajímalo by mě, jestli je lepší investovat do široce diverzifikovaných fondů, jako jsou ty, které sledují S&P 500, nebo jestli existují specializované ETF, které by mohly přinést vyšší výnosy, i když s větším rizikem. Taky by mě zajímalo, co si myslíte o nákladovosti těchto fondů a jak moc je důležité sledovat poplatky při výběru správného ETF. Je dobré zaměřit se na fondy s nízkými náklady, nebo to není až tak důležité? Rád bych věděl také, jak často bych měl ETF přehodnocovat a zda se doporučuje držet je dlouhodobě nebo se snažit o aktivní obchodování. A co říkáte na možnost investic do sektorových ETF? Mám pocit, že technologie nebo zelená energie jsou trendy věci, ale mám obavy z volatility. Jaké máte zkušenosti vy? Měli jste nějaké příjemné překvapení s některým z ETF? Každý má asi jinou strategii a názory se liší, tak bych byl vděčný za jakékoli rady a tipy. Děkuji moc!