Můžu investovat do DeFi bez znalosti kryptoměn?
Chtěl bych se zeptat, jestli se do světa decentralizovaných financí (DeFi) můžu pustit i bez nějakých hlubších znalostí o kryptoměnách. Rád bych začal investovat, ale přiznávám, že mi to všechno přijde docela složité a mám obavy, že bych mohl něco pokazit. Vím, že DeFi nabízí spoustu příležitostí, jako jsou půjčky nebo staking, ale jak to vlastně funguje, pokud nemám přehled o tom, co to Bitcoin nebo Ethereum přesně je? Je možné investovat do těchto projektů a nenechat se přitom zmást technickými termíny a zkratkami? Jaké rizika bych měl mít na paměti? Mám vůbec šanci něco vydělat, nebo je pro mě lepší se nejdřív naučit základy kryptoměn a blockchainu? Zajímají mě také názory ostatních investorů – jak jste to zvládali vy na začátku, když jste byli v DeFi nováčci? Myslíte si, že existují nějaké jednoduché platformy nebo nástroje, které by mohly pomoci lidem bez technického zázemí? Nebo je lepší se spolehnout na někoho jiného, kdo tomu rozumí víc? Děkuju za jakoukoliv radu alebo zkušenost.