Charts.cz/Fórum/Myslíte, že technologie ještě porostou, nebo už je to za zenitem?

Myslíte, že technologie ještě porostou, nebo už je to za zenitem?

Když se podívám na poslední roky a vývoj technologií, mám pocit, že v některých oblastech jsme už viděli téměř všechno. Jasně, neustále se objevují nové gadgety, ale co třeba skutečný pokrok? Mám na mysli například umělou inteligenci, která se zdá být teď všude a je to skvělá věc, ale není to jen takový hype? Opravdu si myslíte, že ještě máme co očekávat? Je možné, že jsme dosáhli nějaké technologické stagnace? Zatímco kryptoměny a blockchain přinesly revoluci v investicích, nedá se říct, že by to byla úplně nová technologie. Třeba NFT měly svůj boom, ale přetrvá to do budoucna? Nebo se z toho stane jen další bublina jako u dot-com éry? Zajímalo by mě také, jak vidíte vliv technologií na trh s nemovitostmi. Je možné, že inovace jako smart home technologie nebo virtuální reality změní způsob, jakým kupujeme či prodáváme domy? Jakou roli hrají nové technologie v tradičních investičních oblastech jako jsou akcie nebo komodity? Mění se naše investiční strategie díky technologiím, nebo zůstáváme u tradičního přístupu? Připadá mi také zajímavé zamyslet se nad tím, jak moc je budoucnost ovlivněna regulacemi. Když si vezmu příklad s kryptoměnami a jejich neustálým omezováním v různých zemích. Takže co si o tom myslíte vy? Myslíte, že jsme teď na vrcholu technologického vývoje a čeká nás pokles, nebo se máme na co těšit a technologie nás překvapí zase něčím novým?

225 slov
2.3 minut čtení
25. 12. 2020
Viktor Kadlec
Viktor Kadlec

Těžko říct, jestli jsme na vrcholu, nebo jestli nás čeká ještě něco velkého. Mnozí si myslí, že AI je teď v hype, ale přitom to teprve začíná. Technologie jako blockchain a kryptoměny určitě měly vliv, ale hodně záleží na regulacích a trhu. Třeba ty NFT... nevím, jestli budou mít dlouhou životnost, ale určitě ukázaly, jak můžou technologie změnit naše pohledy na vlastnictví. Co se týče nemovitostí, smart home technologie a virtuální reality fakt můžou přetvořit způsob prodeje a kupování domů. Investiční strategie se určitě mění díky novinkám, ale ne každý se s tím vyrovná. Takže osobně jsem optimista a myslím, že nás ještě něco překvapí.

105 slov
1.1 minut čtení
31. 10. 2024
Lukáš Beran
Lukáš Beran

Technologie určitě porostou, i když se to teď nemusí zdát. Umělá inteligence je na vzestupu, ale ještě máme spoustu prostoru pro pokrok, hlavně v oblastech jako jsou zdravotnictví nebo automatizace. Hype kolem kryptoměn a NFT může vyprchat, ale blockchain jako technologie tu zůstane a najde si své místo. Co se týče trhu s nemovitostmi, technologie jako virtuální reality nebo smart home fakt mění způsob, jakým prodáváme a kupujeme domy. Tradiční investice se proměňují díky novým nástrojům a datové analýze, takže investiční strategie se taky vyvíjejí. Regulace určitě hrajou roli, ale pokud se technologie dokážou přizpůsobit, pak budeme svědky dalšího rozvoje. Takže ne, rozhodně jsme na vrcholu technologického vývoje, ale spíše na začátku nové éry.

114 slov
1.1 minut čtení
2. 7. 2024
Alena Jonášová
Alena Jonášová