Jak si ověřit bezpečnost DeFi platformy před investicí?
Když chci investovat do některé z těch DeFi platforem, tak mě vždycky napadne spousta otázek ohledně jejich bezpečnosti. Jak vlastně zjistit, jestli je ta platforma důvěryhodná? Je vůbec nějaký způsob, jak si ověřit, že moje peníze budou v bezpečí? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní ukazatele nebo metriky, na které bych se měl zaměřit. Třeba jaké auditované společnosti kontrolují tyto platformy? Je dobré kouknout na historii výpadků nebo hacků, co se stalo v minulosti? A co si myslíte o komunitních recenzích a názorech na fórech, mají nějakou váhu? Na co by si měl člověk dávat pozor, když zvažuje investice do DeFi? A co třeba tokenomika a smart kontrakty - jak moc je to důležité pro bezpečnost celého projektu? Jak se vyznat v těch technických informacích, když nejsem expert na blockchain? Docela mě zajímá i to, jak fungují decentralizované autonomní organizace (DAO) a jestli mají vliv na bezpečnost platformy. Zkrátka, jak si můžu být trochu víc jistý, že moje investice není jenom skvělý marketingový trik a že opravdu nevyhodím peníze oknem?