Inflace a dluhopisy: Co dělat?
V dnešní době, kdy se inflace zdá být na vzestupu, se mi honí hlavou otázka, co vlastně s dluhopisy. Mám je raději prodávat, nebo bych je měl držet? Zjistil jsem, že spousta lidí okolo mě se také potýká s podobnými dilematy. Když inflace roste, obáváme se, že hodnota našich investic klesne. A navíc, jak to vlastně vypadá s úrokovými sazbami? Co se stane s výnosy dluhopisů? Mám strach, že by prodej mohl znamenat větší ztrátu než držení dluhopisů do splatnosti. Je lepší se zaměřit na krátkodobější dluhopisy v tomto ekonomickém prostředí, nebo se spíš podívat na jiné investiční možnosti? Vím, že někteří odborníci tvrdí, že při inflaci je lepší investovat do akcií nebo nemovitostí, ale jsou dluhopisy opravdu tak špatné? Jaký na to máte názor? Co byste doporučili jako nejlepší strategii pro investory, kteří vlastní dluhopisy a chtějí se vyhnout ztrátám během inflace? Jaké ukazatele bych měl sledovat, abych mohl lépe rozhodnout o svých investicích? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké zkušenosti s prodejem nebo držením dluhopisů v obdobích vysoké inflace? Jaké faktory by měly hrát roli při rozhodování o tom, zda prodávat nebo držet? Děkuji všem za názory a rady!