Jak bych měl diverzifikovat své investiční portfólio během tržní volatility?
Trh se teď chová dost zvláštně a já nevím, jak na to reagovat. Mám pocit, že každý den slyším o nějakých velkých propadech nebo naopak nečekaných vzestupech, a tak se snažím udržet klid a nepanikařit. Ale přiznám se, že mě to docela stresuje. Rád bych věděl, jak bych měl diverzifikovat své investiční portfólio, abych minimalizoval rizika v takovýchto volatilitách. Vím, že je důležité mít různé typy aktiv – jako akcie, dluhopisy, nemovitosti nebo třeba kryptoměny – ale jaké konkrétní kroky bych měl udělat? Měl bych třeba investovat více do bezpečnějších aktiv jako jsou státní dluhopisy, nebo se naopak zaměřit na růstové akcie, i když teď nejsou úplně v trendu? A co třeba alternativní investice jako NFT nebo komodity? Mohlo by to pomoci vyvážit moje portfolio? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké osvědčené strategie pro rozložení investic v čase, nebo je lepší investice provádět jednorázově? Jaký je váš názor na pravidelné přehodnocování portfolia během objemných tržních změn? Nechci přijít o peníze, ale zároveň bych chtěl najít způsob, jak zůstat v zelených číslech i v těžkých časech. Poraďte mi prosím!