Jak si sestavit investiční portfolio při rostoucí inflaci?
V poslední době se čím dál víc mluví o inflaci a o tom, jak ovlivňuje naše úspory a investice. Přemýšlím, jaké kroky podniknout, abych si efektivně sestavil investiční portfolio v této turbulentní době. Mám pocit, že klasické investiční strategie už nemusí fungovat tak, jak jsme byli zvyklí. Je vůbec možné ochránit své peníze před inflací? Zvažoval jsem investice do akcií, ale bojím se, že jejich hodnota může klesnout. Co třeba nemovitosti? Jaká je teď situace na trhu s realitami? Slyšel jsem také o alternativních investicích jako jsou kryptoměny nebo NFT, ale nejsem si jistý, zda jsou to bezpečné možnosti v době rostoucí inflace. Jaké kombinace aktiv by mi mohly pomoci udržet hodnotu portfolia? Je lepší mít více různorodé investice nebo se soustředit na pár vybraných oblastí? A co pasivní příjem – jak jej při inflaci budovat? Jaké konkrétní tipy byste doporučili pro někoho, kdo se snaží ochránit svoje finance před inflací? Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při rozhodování o své investiční strategii? Děkuji za každou radu a zkušenost!