Jak zjistit, kdo má práva na NFT, co se s ním dá dělat?
Omlouvám se, ale mám pár otázek ohledně NFT a jejich práv. Jak vlastně zjistím, kdo je skutečným vlastníkem určitého NFT? Je to možné nějak jednoduše ověřit nebo se na to musí použít nějaké sofistikované nástroje? Narazil jsem na několik platforem, kde se NFT prodávají, ale jak mohu vědět, že ten, kdo ho prodává, má právo ho prodávat? Co když je to podvod nebo někdo, kdo nemá skutečně vlastnická práva? Dále by mě zajímalo, co všechno mohu s NFT dělat, když si ho koupím. Mohu ho prodat dál? Můžu na něm nějak vydělat? A co licence a autorská práva? Jestliže si koupím NFT od umělce, znamená to, že mám právo jeho dílo reprodukovat nebo používat jinak? Jak to funguje s různými platformami a jejich pravidly? Je v tom nějaký rozdíl mezi různými typy NFT nebo mezi různými blockchainy? Proč je tedy tak důležité mít jasno v těchto věcech předtím, než se do nákupu NFT pustím? Kde bych měl hledat informace a jaké zdroje jsou spolehlivé? Rád bych se dozvěděl víc o právních aspektech a o tom, jak se vyhnout problémům. Díky moc!