Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do NFT, aniž bych ztratil peníze?

Jak začít investovat do NFT, aniž bych ztratil peníze?

V poslední době se hodně mluví o NFT a jak jsou skvělou příležitostí pro investice. Ale já se dostáváme k tomu, jak vůbec začít. Je to pro mě úplně nový svět a mám strach, že bych mohl přijít o své peníze. Mám pár otázek, které by mi mohly pomoct. Co všechno bych měl vědět předtím, než do NFT investuji? Jaký je nejlepší způsob, jak se orientovat na trhu s NFT? Je lepší začít s menšími investicemi, abych si to vyzkoušel, nebo bych měl rovnou investovat do něčeho většího? Jaké platformy jsou považovány za nejbezpečnější pro nákup NFT? Zajímal by mě také názor na to, jestli je lepší investovat do známých umělců nebo do nových talentů. A co když se rozhodnu pro nějaké NFT, ale během krátké doby jeho hodnota klesne? Jak se mám bránit ztrátám? Také bych chtěl vědět, jestli existují nějaké podvody spojené s NFT, na co si dát pozor? Jak důležitá je komunita kolem konkrétního projektu a jak ji mohu vyhodnotit? Slyšel jsem o různých trendech a hype kolem NFT – jak zjistit, co je opravdu hodnotné a co jen dočasný trend? Myslím si, že vzdělání je klíčové, ale kde mám vlastně začít? Děkuji za všechny rady.

199 slov
2 minut čtení
3. 7. 2021
Nikola Moravcová
Nikola Moravcová

Investování do NFT je fakt zajímavý, ale jo, může to být rizikový. Takže pár tipů: 1) Než začněš, udělej si pořádný výzkum. Podívej se na různé projekty, co nabízejí a proč jsou populární. 2) Začni s menšíma investicema, než se do toho ponoříš. Uvidíš, jak trh funguje, bez velkýho rizika. 3) Bezpečné platformy? Rarible, OpenSea a Foundation jsou docela známý. 4) Co se týče umělců – známý jména můžou být bezpečnější, ale noví talenti mohou mít obrovský potenciál. 5) Pokud cena NFT klesne, nepanikař. Vždycky se můžeš rozhodnout prodat nebo držet a čekat na lepší časy. 6) Dávej si pozor na podvody – sleduj oficiální kanály a komunity kolem projektů. 7) Komunita je fakt důležitá. Zjisti, jak aktivní jsou lidé v diskuzích a jaký mají názory na projekt. 8) Trendy se mění rychle – sleduj sociální sítě a další média, abys měl přehled o tom, co frčí a co ne. A poslední rada – vzdělávej se! Youtube a různé blogy jsou fajn zdroj informací.

164 slov
1.6 minut čtení
13. 11. 2023
Anna Procházková
Anna Procházková

Investování do NFT může být fakticky zajímavý, ale je dobré si to nejdřív pořádně prostudovat. Základ je pochopit, co vlastně NFT jsou a jak fungují. Určitě začni s menšíma investicema, abys měl čas se zorientovat a neztratil příliš peněz. Na trhu existuje spousta platforem jako OpenSea nebo Rarible, ale vždy se podívej na jejich zabezpečení a uživatelské recenze.

Co se týče umělců, známí mají větší šanci na prodej, ale noví talenti mohou překvapit. Před investováním sleduj trendy a komunitu kolem projektu – silná komunita často znamená víc důvěry. Ztrátám se bráníš tím, že máš jasný plán a víš, kdy prodávat nebo držet.

Pozor si dej na podvody – vždycky zkontroluj autentičnost NFT a buď ostražitý vůči podezřelým nabídkám. Měj na paměti, že trh s NFT je dost volatile a hodnota může rychle klesnout. Vzdělání je určitě klíčový, tak hledej články, videa a třeba i podcasty o NFT investování. Možná najdeš i nějaké komunity na Discordu nebo Redditu, kde se o tom víc diskutuje.

161 slov
1.6 minut čtení
26. 1. 2024
Bohumil Tichý
Bohumil Tichý