Kolik procent z portfolia bych měl dát do nemovitostí?
Zajímalo by mě, kolik procent z celkového investičního portfolia by bylo rozumné alokovat do nemovitostí. V poslední době slyším hodně o tom, jak je nemovitosti skvělá investice, a to nejen pro pasivní příjem, ale také pro zhodnocení kapitálu. Mám představu, že rozložení investic je důležité pro diversifikaci a minimalizaci rizika, ale nejsem si jistý, jakou část portfolia bych měl směrovat právě do realit. Zvažoval jsem třeba 20 až 30 procent, ale nevím, jestli to není příliš nebo naopak málo. Jaké máte zkušenosti vy? Zahrnujete do svého portfolia nemovitosti a pokud ano, jakou část investic vám to zabírá? Myslíte si, že je lepší mít více v akciích nebo v kryptoměnách a jen malý podíl v nemovitostech? Jak se mění trh s nemovitostmi a jak to ovlivňuje rozhodování o investicích? Taky bych chtěl vědět, jestli je lepší investovat do rezidenčních nebo komerčních nemovitostí a na co bych si měl dávat pozor při výběru. Rád bych slyšel názory a rady ostatních, protože chápu, že každá situace může být jiná a záleží na osobních cílech a preferencích. Jaké faktory byste brali v úvahu při rozhodování o investicích do nemovitostí?