Charts.cz/Fórum/Jaké DeFi projekty budou nejvíc trendy v roce 2025?

Jaké DeFi projekty budou nejvíc trendy v roce 2025?

Přemýšlím o tom, jaké DeFi projekty by mohly v roce 2025 zažít opravdu velký boom. V posledních letech se decentralizované finance staly obrovským hitem a já mám pocit, že to bude pokračovat. Rád bych znal názory ostatních na to, které projekty by mohly být ty nejvíce trendy a proč. Je spousta nových platforem a inovací, které se neustále objevují, ale není snadné se v tom vyznat. Mám pár favoritů, ale nevím, jestli se mýlím. Myslíte si, že bude více zaměření na lending a borrowing platformy, nebo se třeba objeví nové směny, které nabídnou něco navíc? Jaké jsou vaše tipy na zajímavé protokoly, které by mohly získat na popularitě? A co takhle různé tokeny, které se k těmto projektům vážou? Například jaký dopad budou mít stablecoiny na trh? Je tady také otázka regulace, jak moc ovlivní rozvoj DeFi v příštích dvou letech? Dále mě zajímá, jestli se vyplatí investovat do projektů, které už teď mají silnou komunitu a dobrou reputaci nebo je lepší sledovat nové a inovativní nápady? Jaké faktory byste zvažovali při hodnocení potenciálu nějakého DeFi projektu? Také bych rád slyšel názory na to, jaké technologie by mohly hrát klíčovou roli. Bude blockchain stále dominantní nebo přijdou i další řešení? Co si myslíte o interoperability mezi různými blockchainy a její budoucnosti v DeFi? Určitě jste si všimli trendů jako yield farming nebo liquidity mining - myslíte, že tyto koncepty ještě porostou nebo už jsou přežité? Doufám, že se rozvine zajímavá diskuze a dostanu pár tipů na projekty, které by mohly být v roce 2025 horkým zbožím.

256 slov
2.6 minut čtení
12. 5. 2024
Soňa Koudelková
Soňa Koudelková

Takže, co se týče DeFi v roce 2025, podle mě se zaměření hodně posune k platformám, které budou kombinovat lending a borrowing s nějakými zajímavými inovacemi. Myslím, že projekty jako Aave nebo Compound ještě porostou, ale už teď jsou dost silné. Nové směny budou mít určitě šanci, ale musí nabídnout něco extra – třeba lepší uživatelskou zkušenost nebo nižší poplatky.

Stablecoiny budou hrát klíčovou roli, zvlášť pokud přijdou regulace. Ty by mohly ovlivnit celý trh a donutit projekty k větší transparentnosti. A co se týče investic do projektů? Já bych spíš šel do těch, co už mají dobrou reputaci a silnou komunitu. Novinky jsou fajn, ale často skončí jako flop.

Interoperabilita mezi blockchainy bude čím dál důležitější, to je jasný. Technologie jako zk-rollupy a spojení různých protokolů budou asi klíčové. Co se týče yield farmingu a liquidity miningu – tyhle trendy ještě nezmizí, dokud budou lidé chtít zhodnocovat své aktiva. Takže sleduj silné projekty i nové nápady, bude to zajímavé!

159 slov
1.6 minut čtení
5. 12. 2024
Daniela Dostálová
Daniela Dostálová

Hele, co se týče DeFi projektů v roce 2025, myslím, že lending a borrowing se pořád budou držet nahoře. V těchto platformách je prostě velký potenciál a lidi to stále víc používají. Ale co mě zajímá, tak jsou právě nové směny, co nabídnou lepší uživatelskou zkušenost nebo nižší poplatky. Zaujal mě třeba nějaký nový decentralizovaný agregátor likvidity.

Stablecoiny mají obrovský vliv, protože přinášejí stabilitu do jinak volatilních trhů. Vzhledem k regulacím je to dost ošemetný, ale pokud to udělají správně, tak by to mohlo otevřít dveře novým investorům a větší adopci.

S investicemi do projektů s dobrou reputací bych asi šel, ale nesmíte zapomínat na inovace. Nový projekty můžou přinést zajímavý nápady a zisk. Klíčový faktory? Určitě tým za projektem, technologická inovace a komunita. Blockchain bude asi pořád dominantní, ale interoperabilita mezi různými blockchainy bude taky důležitá.

A yield farming? No, myslím, že už to není tak sexy jako dřív, ale určitě se najdou nové způsoby, jak to posunout dál. Je to pořád hodně dynamický trh a těžko říct, co všechno nás čeká.

173 slov
1.7 minut čtení
17. 9. 2024
Olga Hradilová
Olga Hradilová