Vytváření vlastních NFT vs. investice do hotových – co je lepší?
Když se mluví o NFT, tak je to teď hodně aktuální téma a já se v tom teď snažím zorientovat. Mám pár otázek, které mě trápí. Je totiž hodně možností, jak se na trhu NFT angažovat. Mě zaujal koncept vytváření vlastních NFT, ale pak jsem také slyšel, že jsou tu už hotové NFT, do kterých se dá investovat a že to může přinést zajímavé výnosy. Takže se chci zeptat, co si o tom myslíte? Je lepší trávit čas a energii vytvářením vlastních NFT, nebo je rozumnější investovat do těch, které už existují a mají nějakou hodnotu? Jaké jsou výhody a nevýhody každého přístupu? Myslím na to, že když tvořím vlastní NFT, musím mít nějakou kreativitu a dovednosti, abych vytvořil něco, co by mohlo zaujmout kupce. Ale na druhou stranu, pokud investuji do hotových NFT, tak mi to může připadat jednodušší a více pasivní. Jaká je vlastně šance na úspěch s vlastními NFT v porovnání s investicemi do již známých a populárních děl? A co například náklady? Jaké jsou náklady na vytvoření vlastní NFT ve srovnání s nákupem hotového? Zkrátka mě zajímají vaše názory na tohle dilema. Co všechno bych měl zvážit před tím, než se rozhodnu, jakým směrem se vydat v tomto světě digitálních aktiv?