Jak zjistím, jestli je kryptoměna na vzestupu nebo sestupu?
V poslední době se čím dál více zajímám o investice do kryptoměn a chtěl bych se zeptat, jak vlastně zjistit, jestli konkrétní kryptoměna, kterou sleduji, roste nebo klesá. Jasně, slyšel jsem o různých grafech a trendech, ale někdy je to pro mě dost zmatené. Jaké informace bych měl sledovat? Měli by mě zajímat pouze cenové pohyby, nebo i něco jiného? Co třeba objem obchodování? A jak moc důležité jsou novinky a zprávy z kryptosvěta? Zkoumal jsem pár webů, ale nevím, jestli se dá říct, že jsou všechny spolehlivé. Existují nějaké konkrétní metriky nebo nástroje, které by mi mohly pomoct lépe porozumět tomu, jak se kryptoměna vyvíjí? Mám také na mysli technickou analýzu – je to něco, co by mělo být součástí mého výzkumu? Jak zjistit podpory a rezistence na grafech? Je to vůbec užitečné pro začátečníka jako jsem já? Vím, že se to může rychle měnit, ale přece jen bych chtěl mít nějakou představu o tom, jak rozpoznat trend. Takže co byste doporučili? Jak přesně zjistit, jestli je kryptoměna na vzestupu nebo sestupu?