Charts.cz/Fórum/Kde hledat nejlepší NFT projekty na investování?

Kde hledat nejlepší NFT projekty na investování?

V poslední době mě hodně zajímají NFT a slyšel jsem, že je to skvělá příležitost, jak investovat a možná i něco vydělat. Jenže pořád nevím, kde začít. Všude kolem vidím různé projekty, ale jak si vybrat ten správný? Měl by se člověk podívat na známé trhy jako OpenSea nebo Rarible, nebo existují nějaké specializované platformy, kde bych mohl najít nové a slibné projekty? Zajímají mě také rady ohledně toho, jak poznat, které projekty mají potenciál a které jsou jen krátkodobou módou. Má smysl sledovat nějaké influencery nebo komunity na sociálních sítích, kteří se zaměřují na NFT? Jaké faktory bych měl zohlednit při výběru projektu? A co třeba whitepaper nebo tým za projektem? Kde lze najít spolehlivé informace o těchto iniciativách? Vím, že je důležité být obezřetný a neinvestovat do něčeho, čemu úplně nerozumím. Takže jestli má někdo dobré tipy nebo zkušenosti, budu rád za každou radu. Jak jste začínali s NFT vy a kde jste našli ty nejlepší projekty?

159 slov
1.6 minut čtení
16. 1. 2025
Jaroslava Jirásková
Jaroslava Jirásková

Toto je hodně rozšířený dotaz a hodně lidí na to tápe. Nejlepší je začít na velkých trzích jako OpenSea nebo Rarible, kde najdeš hodně projektů a můžeš si udělat představu o cenách a trendech. Dobrý nápad je sledovat i různé Discord servery nebo Twitter účty zaměřený na NFT, tam se často objevují novinky a zajímavé projekty, o kterých se moc nemluví.

Pokud jde o to, co má potenciál, tak sleduj komunitu kolem projektu – jestli mají aktivní fóra, diskuse a jak reagují lidé na Twitteru, to dost napoví. Taky se podívej na tým za projektem, jestli mají nějakou historii nebo zkušenosti v oboru. Whitepaper je důležitý, ale nedá se říct, že by byl zárukou úspěchu.

Být obezřetný je určitě na místě – pokud ti něco moc nevoní nebo nevíš, co děláš, radši se tomu vyhni. Osobně jsem začínal tak, že jsem si koupil pár levnějších NFT a pak postupně zkoumal víc. Takže klidně začni s menšími investicemi a uč se za pochodu.

162 slov
1.6 minut čtení
7. 2. 2025
Denisa Žáková
Denisa Žáková

Nejlepší je začít na známých trzích jako OpenSea nebo Rarible, tam najdeš spoustu projektů. Ale koukni se i na Discord a Twitter, tam jsou často novinky a komunita okolo NFT. Sleduj influencery, co se zajímají o NFT, mají dobrý tipy. Hlavně si zkontroluj tým za projektem a jejich whitepaper, pokud něco takový mají. Důležitý je, jestli mají nějakou komunitu a jaký jsou na ně ohlasy. Nepodléhej jen hypeu, zkus zjistit, co je za projektem opravdu. Můžeš se kouknout i na platformy jako Mintable nebo Foundation pro nové projekty. A pamatuj, že investice do NFT může být riskantní, takže buď obezřetný a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

108 slov
1.1 minut čtení
6. 2. 2025
Lucie Tomanová
Lucie Tomanová