Na co si dát pozor při nákupu NFT, když trh roste?
Nedávno jsem se začal zajímat o NFT a přemýšlím, jaké faktory bych měl zvážit, když chci investovat do tohoto stále populárnějšího segmentu trhu. Trh s NFT zažívá obrovský boom a já se chci ujistit, že neudělám nějakou chybu. Je jasné, že ceny některých tokenů vystřelily do astronomických výšin, a to mě přivádí k otázce - jak vlastně rozpoznat ty pravé příležitosti? Co když investuji do něčeho, co je jen "bublina" a brzy se propadne? Jak můžu zjistit, zda je projekt důvěryhodný? A co takhle umělecká díla – jak posoudit jejich hodnotu v kontextu NFT? Je důležité zkoumat tvůrce a jeho reputaci? Jak moc se mám orientovat na komunitu kolem daného NFT projektu? Co všechno bych měl vědět o smart kontraktech, které za těmito tokeny stojí? A co pokud se rozhodnu prodávat - jaký je ideální čas na to a na co si dát pozor při transakcích? Mám se také zamyslet nad poplatky spojenými s nákupem a prodejem? Kolik stojí minting a jak mi to ovlivní ziskovost? Jaký vliv má popularita platformy, na které NFT kupuji? Pokud trh roste a já chci vstoupit, co by mělo být moje jasné kritérium pro rozhodnutí? Jak mohu minimalizovat rizika a ochránit svůj investiční kapitál? Jaké jsou zkušenosti ostatních investorů s nákupem NFT během tohoto boomu?