Co je lepší pro investice - více akcií nebo fondy?
V poslední době se čím dál více lidí zajímá o investování a finance, a tak mě napadla otázka, která si myslím, že trápí hodně začátečníků. Myslíte, že je lepší mít více akcií různých firem, nebo se raději zaměřit na několik investičních fondů? Dávám si dohromady svoje možnosti a zvažuju, co by mi mohlo přinést lepší výnos. Zjistil jsem, že mít akcie různých společností by mohlo znamenat větší diverzifikaci, ale zároveň si říkám, jestli to není příliš složité na sledování. A co fondy? Ty nabízí nějakou formu správy a odborného dohledu, což by mohlo být pro mě výhodné, protože nemám tolik času na to, abych se detailně zabýval jednotlivými akciemi. Jaké máte zkušenosti vy? Kdo z vás se rozhodl pro jednu nebo druhou variantu a jaké byly vaše důvody? Myslíte si, že je lepší investovat do akcií s potenciálem vysokého zisku nebo se spolehnout na stabilitu fondů? Jak to vidíte s rizikem? Mám pocit, že každý má jiný názor a rád bych slyšel názory od těch, co už v tom mají nějakou praxi. Je opravdu lepší rozložit riziko nebo se soustředit na pár osvědčených produktů? Co si o tom myslíte?