Jak poznám, že je nějaký projekt v kryptoměnách podvod?
V poslední době se stále častěji setkávám s různými projekty v oblasti kryptoměn a upřímně, mám z toho trochu strach. Jak se dá vůbec poznat, že je nějaký projekt podvod? Je to vůbec možné? Občas vidím na internetu reklamy nebo příspěvky o nových kryptoměnách, které slibují neuvěřitelné výnosy a přitom jsem slyšel, že většina z nich je jen rychlý způsob, jak z lidí vytáhnout peníze. Existují nějaké konkrétní znaky, které by měly být jasným varováním? Třeba způsob, jakým projekt komunikuje, nebo jaké informace poskytuje? A co whitepaper? Je to důležité ho číst a na co se zaměřit? Zajímalo by mě taky, jestli mají smysl různé recenze na internetu a jestli se dá nějak zjistit, kdo za projektem vlastně stojí. Jak moc důvěřovat komunitě kolem projektu? Můžu se spolehnout na to, co říkají lidé na fórech nebo sociálních sítích? Co když všichni kolem mě říkají, jak je to skvělá příležitost a já mám stále pochybnosti? Jak si ověřit informace, abych nebyl nakonec podvedený? A co zkušenosti ostatních investorů? Může mi jejich příběh pomoci v rozhodování? Kdybych měl mít na paměti nějaká klíčová kritéria, podle kterých bych mohl posuzovat potenciální projekty v kryptoměnách, co by to mělo být? Děkuji za jakékoliv rady!