Co dávat při investování do DeFi projektů pozor?
Když jsem začal zkoumat svět DeFi, narazil jsem na spoustu informací a zároveň i na řadu varování. Všude se mluví o tom, jak skvělé jsou decentralizované finance a jak mohou přinést skvělé výnosy, ale co když to není tak jednoduché? Jaká jsou skutečná rizika při investování do těchto projektů? Měli bychom se soustředit na konkrétní aspekty, nebo je lepší mít širší přehled? Jak identifikovat solidní projekty od těch, které mohou být podvodem? Je důležité se zaměřit na tým za projektem a jejich historii, jak se říká, důvěřuj, ale prověřuj. A co tokeny a jejich ekonomika? Jak zjistíme, jestli je token overvalued nebo undervalued? Co znamená likvidita a jak nás může ovlivnit při obchodování s tokeny v DeFi? Myslím také na smart kontrakty – jak víme, že jsou bezpečné a bez chyb? A co auditování těchto kontraktů, má to vůbec význam, když slyšíme o tolika hacknutých projektech? Jak se vyhnout chybám, které udělali jiní investoři před námi? Je také dobré se podívat na komunitu kolem projektu, ale jak moc je to důležité? Co třeba regulace a právní aspekty, které nás mohou zasáhnout v budoucnu? Neměli bychom brát v úvahu také volatilitu trhu a jak ji zvládat? Jak rozložit riziko při investování do více projektů a jak vytvořit vyvážené portfolio v oblasti DeFi? Celkově by mě zajímalo, co všechno si máme pohlídat při investování do těchto projektů?