Jak ochránit ETF před inflací?
Zajímalo by mě, co všechno mohu udělat, abych efektivně ochránil své ETF před dopady inflace. Před nějakou dobou jsem začal investovat do těchto fondů a teď, když se inflace zdá být na vzestupu, mám obavy o hodnotu svých investic. Myslím, že většina z nás chce mít jistotu, že naše peníze neztrácejí na hodnotě, zvlášť když slyším o tom, jak ceny rostou a jak se to může dotknout našich úspor. Uvažoval jsem o různých strategiích. Například, jestli by bylo lepší přesměrovat část svých investic do sektorů, které by mohly být méně citlivé na inflaci? Mám také na mysli diverzifikaci portfolia a možná zvažování alternativních aktiv. Není mi ale úplně jasné, jakým způsobem by měly jednotlivé ETF reagovat na inflaci nebo jak si vybrat ty nejvhodnější pro aktuální tržní podmínky. A co zlato nebo jiné komodity? Měly by mít místo v mém portfoliu? Taktéž by mě zajímalo, jestli jsou nějaké konkrétní ETF, které se zaměřují přímo na ochranu proti inflaci nebo jak je vlastně možné sledovat jejich výkonnost v tomto kontextu. Jak to vidíte vy? Jaké máte zkušenosti s ochranou ETF před inflací a co byste doporučili někomu, kdo se snaží chránit své investice v této turbulentní době?