Charts.cz/Fórum/Jaké altcoiny bych měl do svého portfolia zahrnout pro lepší stabilitu?

Jaké altcoiny bych měl do svého portfolia zahrnout pro lepší stabilitu?

V poslední době se hodně mluví o altcoinech a jejich potenciálu, ale jak vlastně vybrat ty správné, které by mohly přinést stabilitu mému portfoliu? Někde jsem četl, že některé altcoiny mají vyšší volatilitu než Bitcoin, takže se bojím investovat do něčeho, co by mi mohlo přinést více ztrát než zisků. Rád bych slyšel názory ostatních, kteří už mají nějaké zkušenosti s altcoiny. Jaké altcoiny považujete za stabilní a proč? Myslíte si, že je lepší zaměřit se na ty, které mají silný základ v technologii, nebo spíše na ty s dobrým marketingem a komunitou? A co třeba DeFi projekty, má smysl je zahrnout do portfolia, nebo jsou příliš riskantní? Jaká jsou vaše osobní doporučení pro rozložení investic mezi různé altcoiny? Hledám nějaké konkrétní tipy a rady, protože jsem nováček a nechci udělat chybu. Děkuji všem za pomoc!

136 slov
1.4 minut čtení
20. 11. 2022
Petra Odehnalová
Petra Odehnalová

Tak já bych doporučil pár altcoinů, co mají nějakou stabilitu. Například Ethereum je hodně solidní volba, má velkou komunitu a spoustu projektů na své platformě. Pak se koukni na Binance Coin, ten drží docela stabilní hodnotu a je hodně využívaný na burze. Další zajímavý by mohl být Cardano, s dobrou technologií kolem smart kontraktů.

Co se týče DeFi, tam to může být riskantní, ale některé projekty jako Uniswap nebo Aave mají slušnou reputaci a můžou ti přinést zisky. Hlavně si dej pozor na to, jaký mají projekt a jestli je to něco, co má budoucnost. Určitě se zaměř na projekty s dobrým technologickým základem, marketing je sice důležitý, ale pokud to nemá kvalitní technologii, může to být jen bublina.

Rozložení by mělo být různorodé, třeba 60% do stabilních coinů jako BTC a ETH a zbytek do altů jako Cardano nebo nějakých DeFi. Tím pádem se rozložíš mezi riziko a stabilitu a budeš mít šanci na zisky bez takového strachu ze ztrát.

160 slov
1.6 minut čtení
27. 12. 2023
Olga Hradilová
Olga Hradilová

Jasně, rozumím ti, altcoiny můžou bejt dost riskantní. Pokud hledáš stabilitu, zaměř se na ty s větší kapitalizací a solidním projektem za nimi. Třeba Ethereum je dost silný, má spoustu aplikací a komunitu. Pak je tu Cardano, to vypadá slibně, má dobrý technologický základ. Co se týče DeFi, tam je to hodně o riziku – můžeš narazit na fajn projekty jako Uniswap nebo Aave, ale musíš si dávat pozor na bezpečnost. Nezapomínej taky na diversifikaci – rozlož si investice mezi různý altcoiny, třeba 60% do stabilnějších a 40% do těch riskantnějších. A nedívej se jen na marketing, důležitější je reálná užitečnost a technologie za tím. Takže hlídej novinky a buď v obraze! Držím palce.

114 slov
1.1 minut čtení
25. 7. 2024
Stanislav Rada
Stanislav Rada