Jak vybrat nejlepší dluhopisy s vysokým výnosem během krize?
Když přemýšlím o investicích, pořád se mi vrací myšlenka na dluhopisy, ale teď, když je krize a všechno je tak nejisté, jak vlastně vybrat ty správné? Mám pocit, že vysoký výnos je pro mě klíčový, ale co když jsou tyto dluhopisy s vysokým výnosem příliš riskantní? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při jejich výběru? Myslím tím nejen úrokovou sazbu, ale i ratingy a celkovou stabilitu emitentů. Jak moc bych měl sledovat ekonomické ukazatele a jak ovlivňují hodnotu těchto dluhopisů? A co třeba diversifikace? Mělo by smysl mít v portfoliu různé typy dluhopisů nebo se soustředit na jeden konkrétní sektor? Je tu také otázka likvidity – jak zjistit, zda bude možné tyto dluhopisy snadno prodat, pokud bych je potřeboval rychle zpeněžit? Kde vůbec hledat aktuální informace o těchto investičních příležitostech? Vím, že existuje spousta webů a fór, ale jak si vybrat ty nejspolehlivější zdroje? Máte někdo tipy nebo zkušenosti s tímto tématem? Jaké konkrétní dluhopisy byste doporučili nebo na co si dát pozor? Každá rada by byla moc užitečná!