Charts.cz/Fórum/Co je důležité vědět o týmu za DeFi protokolem, než do něj investuji?

Co je důležité vědět o týmu za DeFi protokolem, než do něj investuji?

Když uvažuju o investici do nějakého DeFi protokolu, tak se mi v hlavě honí spousta otázek ohledně týmu, který za tím stojí. Jak mám poznat, jestli je ten tým důvěryhodný? Je důležité vědět něco o jejich předchozích projektech nebo zkušenostech v krypto světě? Zajímalo by mě, jak zjistit, jestli mají nějaké silné zázemí a jestli už předtím něco vybudovali a jak úspěšně to dopadlo. Taky jsem slyšel, že transparentnost je klíčová, takže co bych měl hledat v jejich komunikaci s komunitou? Jak důležitá je pro mě informace o tom, jestli tým zveřejňuje své jména a profily na sociálních sítích? Mám se zaměřit na to, jak často aktualizují své plány a jak reagují na feedback od uživatelů? Zajímalo by mě také, jestli je dobré sledovat jejich aktivitu na GitHubu a co to vlastně pro mě jako investora znamená. Jak moc bych měl dohlížet na to, zda tým spolupracuje s jinými známými projekty v oblasti kryptoměn? A co si mám myslet o jejich schopnosti adaptovat se na měnící se podmínky trhu? Jaké jsou rizika spojená s nezkušeným týmem versus zkušeným? Nakonec bych chtěl vědět, jestli je lepší investovat do projektů s velkým týmem nebo menších skupin s úzce cílenou vizí. Jaké varovné signály bych měl sledovat, když hodnotím tým za DeFi protokolem? Děkuju za všechny rady!

214 slov
2.1 minut čtení
26. 8. 2024
Jindřiška Kalousová
Jindřiška Kalousová

Když zvažuješ investici do DeFi protokolu, je fakt důležitý se podívat na tým, co za ním stojí. Zjisti si, kdo jsou ti lidi - jestli mají zkušenosti v krypto světě a dřívější projekty, co třeba uspěly nebo naopak spadly. Dobrý je, když tým komunikuje transparentně a pravidelně aktualizuje plány. Sleduj, jak reagujou na feedback od komunity, to může hodně napovědět o jejich přístupu.

Zveřejnění jmen a profilů na sociálních sítích je plus, ukazuje to nějakou míru důvěryhodnosti. GitHub může být taky užitečnej - když vidíš aktivitu, tak to znamená, že se něco děje a neválej se na místě.

Spolupráce s jinými projekty v kryptu je další dobrý znamení, ukazuje to na síť kontaktů a uznání v oboru. Co se týká adaptace na trh, tak to je zásadní; schopnost reagovat na změny může rozhodnout o úspěchu nebo neúspěchu.

Ohledně velikosti týmu - menší skupiny s jasnou vizí můžou být efektivnější než velký týmy, kde se ztrácí směr.

Varovný signály? Sleduj nedostatek komunikace, přílišné tajemství kolem projektu, nebo když se tým vyhýbá odpovědím na otázky. To všechno by mělo zpozornit.

176 slov
1.8 minut čtení
28. 11. 2024
Miroslava Doleželová
Miroslava Doleželová

Když investuješ do DeFi protokolu, tým je fakt klíčový. Hleď na to, kdo za projektem stojí, jestli mají nějakej track record v krypto světě. Zjisti, co dělali předtím, jestli už něco vybudovali a jak úspěšný to bylo. Dvě věci jsou důležitý – transparentnost a komunikace. Když zveřejňujou svý jména a profily, je to většinou dobrý znamení. Sleduj, jak často dávaj update a jak reagujou na feedback od komunity, to hodně napoví o jejich přístupu. Aktivita na GitHubu je taky dobrá stopa, ukazuje to, že fakt pracujou a vyvíjej. Pokud spolupracujou s jinýma projektama, může to být plus – ukazuje to na důvěryhodnost a sílu v oboru.

Adaptabilita na trh je další důležitá věc; jestli se umějí přizpůsobit změnám, tak mají větší šanci přežít. Nezkušený tým může mít větší rizika – chybějící zkušenosti můžou vést k problémům. Co se týče velikosti týmu, záleží na konkrétním projektu; menší skupiny můžou mít jasnou vizi, ale větší týmy mohou mít víc zdrojů. Číhání na varovný signály jako nedostatek komunikace nebo nejasnosti kolem jejich historie může ušetřit dost peněz. Takže hleď na tyhle věci a buď opatrnej.

181 slov
1.8 minut čtení
12. 12. 2024
Zuzana Jirková
Zuzana Jirková