Může DeFi opravdu nahradit tradiční bankovní služby?
Slyšel jsem, že DeFi, tedy decentralizované finance, se stává čím dál tím populárnější alternativou k tradičním bankovním službám. Zajímalo by mě, jestli to má vůbec smysl a jestli je to reálné. Jaké jsou vlastně hlavní výhody DeFi oproti klasickým bankám? Můžeme v tom vidět nějaké reálné výhody jako nižší poplatky nebo rychlejší transakce? A co bezpečnost? Mám obavy z hacků a dalších problémů, které s tím souvisí. Je vůbec možné, aby si lidé zvykli na to, že si půjčují peníze nebo investují skrze smart kontrakty místo toho, aby šli do banky? Jak se to týká úrokových sazeb a stabilních coinů? Může tohle přilákat více lidí k investování, když mají pocit, že jim někdo nad hlavou nekouká a že mají plnou kontrolu nad svými financemi? Nemělo by to ale být regulováno nějakým způsobem, aby se předešlo podvodům? Možná se pletu, ale jak si představujete budoucnost financí za 5-10 let? Uvidíme masivní přechod k DeFi nebo zůstanou tradiční banky dominující na trhu? Většina lidí stále důvěřuje bankám a jejich systémům a ne každý má znalosti potřebné k používání DeFi. Jaký bude vývoj v této oblasti a co si o tom myslíte vy?