Jaké alternativní investice se vyplatí zkoumat?
Přemýšlím o tom, jaké alternativní investice by mohly být zajímavé a přinést nějaký ten profit. Klasické akcie a fondy už mě tolik neoslovují a rád bych zkusil něco nového. Napadly mě třeba kryptoměny, ale je to tak riskantní, že nevím, jestli se mi do toho chce. Co si myslíte o investování do NFT? Je to teď tak populární, ale má to vůbec nějakou budoucnost? A co třeba realitní crowdfunding? Znáte někdo někoho, kdo na tom vydělal? Hrozně mě zajímají také komodity, jako zlato nebo stříbro. Je lepší nakupovat fyzicky nebo investovat přes ETF? Potřeboval bych také vědět, jaké další alternativy by mohly stát za to. Mám na mysli věci jako umění, víno nebo dokonce sběratelské předměty. Někdo tu má zkušenosti s tímto typem investic? Jaké jsou klady a zápory? A co takhle ekologické projekty? Mám pocit, že udržitelnost je teď hodně v kurzu. Jak si myslíte, že se vyvíjí trh s těmito alternativami? Taky si říkám, že by bylo fajn mít nějaký pasivní příjem, tak jestli máte tipy na investice, které by se mohly vyplatit a které by nebyly až tak náročné na čas. Děkuji za všechny rady a postřehy!