Charts.cz/Fórum/Jaké alternativní investice se vyplatí zkoumat?

Jaké alternativní investice se vyplatí zkoumat?

Přemýšlím o tom, jaké alternativní investice by mohly být zajímavé a přinést nějaký ten profit. Klasické akcie a fondy už mě tolik neoslovují a rád bych zkusil něco nového. Napadly mě třeba kryptoměny, ale je to tak riskantní, že nevím, jestli se mi do toho chce. Co si myslíte o investování do NFT? Je to teď tak populární, ale má to vůbec nějakou budoucnost? A co třeba realitní crowdfunding? Znáte někdo někoho, kdo na tom vydělal? Hrozně mě zajímají také komodity, jako zlato nebo stříbro. Je lepší nakupovat fyzicky nebo investovat přes ETF? Potřeboval bych také vědět, jaké další alternativy by mohly stát za to. Mám na mysli věci jako umění, víno nebo dokonce sběratelské předměty. Někdo tu má zkušenosti s tímto typem investic? Jaké jsou klady a zápory? A co takhle ekologické projekty? Mám pocit, že udržitelnost je teď hodně v kurzu. Jak si myslíte, že se vyvíjí trh s těmito alternativami? Taky si říkám, že by bylo fajn mít nějaký pasivní příjem, tak jestli máte tipy na investice, které by se mohly vyplatit a které by nebyly až tak náročné na čas. Děkuji za všechny rady a postřehy!

190 slov
1.9 minut čtení
23. 12. 2024
Renata Kopalová
Renata Kopalová

Tak tohle je dost zajímavý téma. Kryptoměny jsou fakt hodně rizikový, ale lákavý – můžeš udělat velký prachy, ale taky o všechno přijít. NFT? To je teď hodně trendy, ale je tu spousta spekulací. Můžeš narazit na něco hodnotnýho, ale klidně taky na podvod. Realitní crowdfunding vypadá jako fajn způsob, jak investovat do nemovitostí bez velkých částek. Kdysi jsem slyšel o někom, kdo na tom vydělal, ale chce to hledat solidní projekty. Zlato a stříbro jsou klasika – fyzicky máš jistotu, ale ETF je jednodušší na správu a nemusíš se starat o skladování. Umění a víno taky můžou být zajímavý, ale potřebuješ k tomu znalosti a čas na průzkum trhu. Sběratelství – to je risk, ale když znáš svůj obor, můžeš vyhrát. Ekologické projekty? To je teď hodně v kurzu a lidi chtějí investovat do udržitelnosti. Pasivní příjem? Zvaž nemovitosti nebo dividendové akcie, to se dá obvykle lépe řídit bez každodenní péče. Držím palce!

154 slov
1.5 minut čtení
5. 1. 2025
Renata Eliášová
Renata Eliášová

Pokud hledáš alternativy k tradičním investicím, tak rozhodně máš několik možností. Kryptoměny jsou hodně volatile, ale když se do toho ponoříš a uděláš si research, můžeš na tom vydělat. NFT teď frčí, ale je to dost spekulativní. Některé projekty mají potenciál, ale bylo by dobrý mít na paměti, že trh s NFT je dost nasycený a ne všechno má dlouhodobou hodnotu.

Realitní crowdfunding je fajn způsob, jak investovat do nemovitostí bez velkých částek. Můžeš se podílet na různých projektech a pasivní příjem z nájmů je lákavý. Zlato a stříbro? Určitě dobrá volba, fyzicky nebo přes ETF – to záleží na tvých preferencích. Fyzické zlato můžeš mít jako bezpečnostní polštář.

Umění a víno taky můžou být zajímavý, ale chce to znát trh a mít nějaké znalosti. Sběratelské předměty jsou spíš o štěstí a nadšení pro danou oblast.

Ekologické projekty vypadají jako budoucnost, lidi víc přemýšlejí o udržitelnosti a investice do zelených technologií se zřejmě vyplatí.

Hlavně si dej pozor, aby ses nenechal strhnout hypeem a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Hlavně se informuj a diversifikuj portfólio.

177 slov
1.8 minut čtení
21. 1. 2025
Renata Škodová
Renata Škodová