Charts.cz/Fórum/Jak mohu rozložit své investice v době krize?

Jak mohu rozložit své investice v době krize?

V posledních měsících pozoruji, že situace na trhu se stává čím dál tím více vrtkavou a chtěl bych se zeptat, jakým způsobem bych měl rozložit své investice, abych minimalizoval riziko během této krize. Už nějakou dobu investuji do akcií, ale teď si nejsem jistý, jestli bych neměl přehodnotit svoji strategii. Mám také nějaké úspory v kryptoměnách, ale slyšel jsem, že tento trh se může chovat velmi nevyzpytatelně. Zároveň zvažuji investice do nemovitostí, ale nevím, jestli je to teď dobrý nápad, když ceny mohou klesat. Jaké jsou vaše doporučení pro diverzifikaci portfolia v této těžké době? Měli byste raději držet zlato nebo investovat do tradičních cenných papírů? A co fondy či ETF? Jak moc se mám soustředit na likviditu svých aktiv? Slyšel jsem i o tom, že některé sektory jako technologie nebo zdravotnictví by mohly být stabilnější než ostatní, ale jak to zjistit? Jak přistupujete k rozložení svých investic vy? Zajímají mě vaše názory a zkušenosti!

155 slov
1.6 minut čtení
16. 4. 2023
Božena Hradilová
Božena Hradilová

No, v takových časech je fakt důležitý mít rozložené investice. Zkus se podívat na to zlato, to bývá dost stabilní, když trhy lítají. Akcie technologických firem a zdravotnictví můžou být dobrý, ale taky se neboj investovat do fondů nebo ETF, ty ti rozloží riziko daleko líp než jednotlivý akcie. Co se nemovitostí týká, tak jo, chtělo by to zvážit, jestli ceny fakt klesnou, ale zase, dlouhodobě to může být fajn investice. A likvidita? To je fakt důležitý, měj nějakou část v hotovosti pro případ, že bys potřeboval rychle zasáhnout. Sleduj sektory a zprávy, třeba i technické analýzy ti můžou pomoct zjistit, co se hýbe. Držím palce!

106 slov
1.1 minut čtení
15. 10. 2023
Jana Dušková
Jana Dušková

Rozložení investic v krizi je fakt důležitý. Měl bys přemýšlet o diversifikaci, aby ses vyhnul velkým ztrátám. Když se podíváš na akcie, můžeš zkusit víc zaměřit na stabilnější sektory jako jsou zdravotnictví a spotřební zboží, co fungují i v těžkých časech. Zlato je skvělý uchovatel hodnoty, zvlášť v nejistotě, takže ho do portfolia klidně přidej. Kryptoměny můžou být dost riskantní, tak si dej pozor a nesázej na ně všechno. Fondy a ETF jsou fajn, protože ti dají víc různých aktiv v jednom balíčku a sníží riziko. Pokud plánuješ investice do nemovitostí, tak radši počkej, až se trh stabilizuje. Likvidita je taky důležitá – mít něco hotovosti na pohotovost je dobrý nápad, kdybys potřeboval rychle reagovat. Takže souhrnně: diverzifikuj, drž zlato, buď opatrný s kryptem a měj nějaké peníze v záloze.

130 slov
1.3 minut čtení
6. 10. 2023
Petra Janková
Petra Janková