Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn a akcií zároveň?

Jak začít investovat do kryptoměn a akcií zároveň?

Zdravím všechny investory a nadšence do finančního světa! Rád bych se zeptal, jak nejlépe začít investovat do obou oblastí - kryptoměn a akcií současně. Slyšel jsem, že je fajn mít diverzifikované portfolio, ale nevím, jak to přesně uchopit. Mám nějaké úspory, ale nejsem si jistý, kolik investovat do každé z těchto tříd aktiv. Je lepší začít s menšími částkami v obou oblastech, nebo se zaměřit na jednu a potom přejít na druhou? A co platformy nebo burzy? Které jsou nejlepší pro nováčky? Zajímalo by mě také, jaké kryptoměny jsou teď populární a na co si dát pozor při investování do akcií. Je dobré sledovat nějaké konkrétní ukazatele, nebo se spolehnout na doporučení expertů? Mám obavy z volatility kryptoměn a jestli bych měl mít nějakou strategii pro případ, že cena klesne. Jak byste rozdělili svůj čas a energii mezi analýzu trhu s akciemi a sledováním trendů v kryptoměnách? Mám také pocit, že je důležité mít nějaké znalosti o technické analýze, ale nevím, kde začít. Pokud máte nějaké tipy nebo rady pro úplného začátečníka v tomto dynamickém světě financí, budu moc vděčný!

180 slov
1.8 minut čtení
21. 9. 2024
Miroslava Novotná
Miroslava Novotná

Jasně, investování do kryptoměn a akcií je fajn způsob, jak rozložit riziko. Začni s malýma částkama, třeba tak 50% do akcií a 50% do kryptoměn, nebo klidně 70/30, jak se ti to víc líbí. Pokud nevíš, kde začít, dobrý jsou platformy jako Coinbase pro krypta a třeba Robinhood nebo eToro pro akcie. U kryptoměn sleduj hlavně Bitcoin a Ethereum, ale můžeš zkusit i nějaké altcoiny, co mají potenciál. U akcií se dívej na firmy s dobrýma fundamentama a stabilním růstem. A pokud jde o technickou analýzu, koukni na YouTube - je tam spousta videí pro začátečníky. Jo a pamatuj, že kryptoměny jsou dost volatilní, takže si připrav strategii pro případ poklesu - třeba stop-loss příkazy. Hlavně se nenech unést emocema a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Držím palce!

131 slov
1.3 minut čtení
5. 11. 2024
Ludmila Svobodová
Ludmila Svobodová

Začít investovat do kryptoměn a akcií je super nápad, ale chce to trochu plánování. Doporučuju začít s menšími částkami, třeba 5-10% svých úspor do každé oblasti. Tak si vyzkoušíš, jak to funguje, aniž bys riskoval moc peněz. Diverzifikace je důležitá, takže rozložení investic mezi akcie a krypto ti pomůže zmírnit riziko.

Co se platforem týče, pro akcie jsou oblíbené třeba Degiro nebo eToro. Na kryptoměny zkus Binance nebo Coinbase – jsou uživatelsky přívětivé. Teď jsou populární bitcoiny a ethery, ale sleduj i altcoiny, jako třeba Solana nebo Cardano.

Při investování do akcií se zaměř na základní ukazatele jako P/E ratio nebo dividendový výnos. A určitě sleduj novinky z trhu. Co se volatility kryptoměn týče, měl bys mít plán na poklesy – nastavit si stop-loss nebo si říct, při jaké ceně prodáš.

Co se týče času, doporučil bych věnovat víc času analýze akcií ze začátku a pak postupně přidávat i krypto. A technická analýza? Můžeš najít spoustu videí na YouTube nebo článků online – začni s něčím jednoduchým a postupně se dostávej k pokročilejším věcem. Hlavně buď trpělivý a uč se z vlastních chyb.

180 slov
1.8 minut čtení
28. 11. 2024
Dominik Bureš
Dominik Bureš