Co faktory ovlivňují cenu NFT a jak je hodnotit?
Zajímalo by mě, co všechno vlastně určuje cenu NFT. Je to jen nabídka a poptávka, nebo existují i jiné faktory, které hrají roli? Jak moc je důležitá umělecká hodnota, příběh za dílem nebo jméno autora? Zmiňují se často rarity a exkluzivita, ale jak to vlastně funguje? Můžete mi vysvětlit, jak se hodnotí různé projekty a co to znamená pro investory? Jaké jsou klíčové indikátory, na které bych měl dávat pozor při posuzování potenciálu NFT? A co když je NFT součástí většího ekosystému nebo platformy - jak to ovlivňuje jeho cenu? Jak se liší ceny mezi jednotlivými kategoriemi, jako jsou umění, hudba, herní předměty nebo virtuální nemovitosti? Je také dobrý nápad sledovat sociální média a trendy v komunitě kolem NFT, když se snažím zjistit možné budoucí hodnoty? Jaký vliv mají celebrity nebo známé osobnosti na ceny NFT - stojí to za to sledovat jejich aktivity? Je také něco jako "tržní cyklus" v oblasti NFT, podobně jako v akciovém trhu? Těch otázek mám opravdu hodně a budu rád za jakoukoliv pomoc nebo zkušenosti od vás ostatních.