Charts.cz/Fórum/Může mi volatilita akcií pomoci vydělat víc peněz?

Může mi volatilita akcií pomoci vydělat víc peněz?

Zajímá mě, jak vlastně funguje volatilita akcií a jestli může být výhodná pro investory. Když se na trhu něco děje a ceny akcií skáčou nahoru a dolů, myslím, že by to mohlo znamenat příležitost, jak rychle vydělat peníze. Ale nevím, jestli je to tak jednoduché. Jak to vlastně mohu využít? Měli byste se tím zabývat, nebo je lepší se volatility vyhnout a držet se stabilních akcií? Jaké jsou rizika? Můžete mi říct, jestli zkušenější investoři skutečně profitují z těchto výkyvů? A co strategie jako denní obchodování nebo swing trading? Opravdu mi volatilita může pomoci zvýšit zisk, nebo je to spíš cesta k frustraci a ztrátám? Co si o tom myslíte vy? Děkuji za vaše názory!

115 slov
1.2 minut čtení
26. 9. 2022
Dominik Trnka
Dominik Trnka

Jo, volatilita akcií může fakt přinést šanci na větší zisk. Když trh skáče, můžeš koupit akcie levně a pak je prodat, když cena vzroste. Ale není to tak jednoduché. Mnoho lidí se snaží vydělat na denním obchodování nebo swing tradingu, což znamená, že držíš akcie jen krátkou dobu a těžíš z těch výkyvů.

Riziko je ale obrovské, protože pokud se trh otočí proti tobě, můžeš rychle ztratit peníze. Zkušenější investoři často používají různé strategie, aby se vyhnuli velkým ztrátám. Někdo třeba sleduje trendy a zprávy, jiný zase analyzuje grafy.

Pokud nemáš zkušenosti, může být lepší držet se stabilních akcií a investovat dlouhodobě, než se snažit profitovat z volatility. Na druhou stranu, pokud máš odvahu a čas se učit, tak volatilita ti může přinést slušné výdělky. Ale pozor na frustraci a nervy.

130 slov
1.3 minut čtení
11. 11. 2022
Pavla Švábová
Pavla Švábová

Volatilita akcií může být pro investory určitě zajímavá, ale je to dvojsečné. Když ceny skáčou, nabízí to příležitosti k rychlému zisku, ale i rychlé ztráty. Zkušení investoři často využívají výkyvy na trhu třeba pomocí denního obchodování nebo swing tradingu, což jsou strategie, kde se snažíš profitovat z krátkodobých pohybů cen.

Pokud se do toho chceš pustit, musíš mít dobré znalosti a hlavně disciplínu. Obchodování s volatilními akciemi může být hodně stresující a pokud nemáš jasný plán, snadno můžeš přijít o peníze. Stabilní akcie jsou sice méně vzrušující, ale většinou nabízejí bezpečnější investici. Takže pokud jsi ochotný přijmout riziko a máš nervy na to sledovat trh každý den, tak proč ne. Ale pamatuj, že ne každý vydělává a spousta lidí na volatilních trzích skončí frustrovaných a s prázdnými kapsami.

128 slov
1.3 minut čtení
11. 10. 2023
Irena Vobořilová
Irena Vobořilová