Jak poznám, že je burza s kryptoměnami důvěryhodná?
Chtěl bych se zeptat, jak vlastně poznat, jestli je nějaká burza s kryptoměnami opravdu důvěryhodná? Zkoušel jsem se dívat na různé recenze a názory zkušenějších investorů, ale občas to vypadá jako jeden velký chaos. Je dobré se zaměřit na to, jak dlouho burza funguje? A co třeba licencování a regulace? Vím, že některé burzy jsou registrované v různých zemích a mají potřebné povolení, ale co když je to jen marketingový trik? Jak moc důležitá je bezpečnostní infrastruktura burzy, jako například dvoufázové ověření nebo pojištění vkladů? A co reputace na sociálních sítích a fórech? Mám si hlídat negativní komentáře nebo je lepší se soustředit na pozitivní zkušenosti uživatelů? Někdo říká, že by se mělo sledovat také objemy obchodů. Je to pravda? Čím vyšší objem, tím větší důvěra? Mám se také ptát na podporu zákazníků a jak rychle reagují na dotazy? A co poplatky za transakce – mohou být známkou důvěryhodnosti burzy nebo ne? Když vidím nějakou novou burzu s lákavými nabídkami, jak poznat, že to není podvod? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, protože v tomhle světě plném kryptoměn a různých možností to není vůbec jednoduché.