Proč bych měl rozložit investice mezi různé kryptoměny?
Když člověk přemýšlí o investicích do kryptoměn, často se objeví otázka, zda je lepší vsadit všechno na jednu kartu, nebo raději rozložit investice mezi více projektů. Mám pocit, že hodně lidí neví, proč by to mělo být důležité. Je jasné, že trh s kryptoměnami je extrémně volatilní a ceny se mohou měnit doslova ze dne na den. Ale co to vlastně znamená pro investory? Jaké jsou výhody rozložení investic mezi různé kryptoměny? Mám pocit, že pokud vsadím všechny peníze jen na jednu kryptoměnu a ta najednou spadne, tak ztrácím všechno. Na druhou stranu, když mám investice rozdělené, třeba mezi Bitcoin, Ethereum a nějaké další altcoiny, tak když jedna z těchto měn klesne, můžu mít stále šanci na zisk díky ostatním. Ale je to opravdu tak jednoduché? Neexistuje snad i možnost, že všechny kryptoměny budou padat najednou? V čem je tedy výhoda diversifikace v tomto specifickém trhu? A co třeba NFT nebo jiné typy aktiv? Měl bych i tam diversifikovat nebo se soustředit jen na kryptoměny? Jak moc velký podíl každé měny bych měl mít v portfoliu? Existují nějaké obecné zásady nebo doporučení od zkušenějších investorů, které by mi mohly pomoci při rozhodování? Celkově vzato, jaký má smysl rozkládat investice v tak dynamickém prostředí jako je svět kryptoměn?