Jak poznat, že je čas přesunout peníze do akcií nebo kryptoměn?
Mám pocit, že se v poslední době dostáváme do doby, kdy se hodně mluví o investicích do akcií a kryptoměn. Sice už jsem slyšel spoustu názorů a doporučení, ale pořád mi není jasné, kdy je ten správný čas na to, abych přesunul své peníze z běžného účtu nebo spořicího účtu do akcií nebo kryptoměn. Jak vlastně poznám, že je ten pravý okamžik? Záleží to třeba na nějakých ekonomických ukazatelích, jako je inflace nebo úrokové sazby? Nebo bych měl sledovat trendy na trhu, jako jsou výkyvy cen akcií nebo kryptoměn? A co když se rozhodnu investovat do kryptoměn? Jak zjistím, zda je čas nakoupit nebo prodat nějaké tokeny? Myslím si, že je důležité mít náskok a vědět, co se děje na trhu, ale někdy mám pocit, že je to příliš komplikované. Existují nějaké osvědčené strategie nebo tipy, které by mi mohly pomoci udělat správné rozhodnutí? Jak si mohu být jistý, že neinvestuji v nevhodnou dobu a neztratím peníze? Rád bych slyšel názory a zkušenosti od lidí, kteří s tím už mají nějaké zkušenosti. Jak tedy poznat, kdy je ten správný čas na investice?