Charts.cz/Fórum/Investice do NFT – budoucnost nebo jen trend?

Investice do NFT – budoucnost nebo jen trend?

Nedávno jsem narazil na spoustu informací o NFTs a nevím, co si o tom myslet. Vypadá to jako velká věc, ale zároveň mám pocit, že je to možná jen další módní trend, který za pár měsíců zmizí. Rád bych se zeptal, jestli máte někdo zkušenosti s investicí do NFT. Myslíte si, že to má smysl? Jaká je vlastně budoucnost této technologie? Viděli jsme, jak některé digitální umění nebo sběratelské karty dosáhly neuvěřitelných částek, ale je to opravdu udržitelné? Nebo je to spíš bublina, která praskne? Jak byste doporučili začít pro ty, kteří o tom vůbec nic neví? Je potřeba mít nějaké technické znalosti nebo stačí jen chtít investovat? Co říkáte na rizika spojená s NFT? Jaké jsou vaše názory na to, zda se do toho vyplatí investovat? Zajímalo by mě také, jaké platformy jsou nejlepší pro nákup a prodej NFT. Může mi někdo objasnit, proč by měl člověk investovat do něčeho tak abstraktního jako jsou digitální aktiva? Mám pocit, že je to složité a chci se ujistit, že dělám správná rozhodnutí. Dík za vaše názory!

175 slov
1.8 minut čtení
7. 1. 2021
Alois Brychta
Alois Brychta

NFTs jsou teď fakt hodně v kurzu, ale jak říkáš, může to být bublina. Mnoho lidí vidí v digitálním umění nebo sběratelských kartách potenciál, ale otázka je, jestli to bude mít dlouhodobou hodnotu. Pokud chceš investovat, měl bys vědět, že to není jako klasické akcie - trh s NFT je dost volatilní a ceny mohou rychle skákat nahoru a dolů. Technické znalosti nejsou nutné, ale aspoň základní orientace ve světě kryptoměn a blockchainu by se hodila. Je dobrý se podívat na platformy jako OpenSea nebo Rarible, tam se toho dá hodně najít. Rizika jsou velká – můžeš snadno přijít o peníze, když se trh zhroutí nebo když některé NFT prostě ztratí na hodnotě. Investice do tak abstraktního konceptu, jako jsou digitální aktiva, může vypadat divně, ale pro některé lidi je to nový způsob, jak uchovat hodnotu nebo diverzifikovat portfolio. Pokud chceš začít, doporučuji si nejdřív udělat průzkum a zjistit, co tě zajímá.

152 slov
1.5 minut čtení
27. 12. 2024
Richard Hrdlička
Richard Hrdlička

Takže, co se týče NFT, je to fakt dost rozporuplný téma. Na jednu stranu, viděl jsem, jak se ty ceny některých digitálních děl šplhají do nebes a lidi na tom vydělávají, ale na druhou stranu si říkám, jestli to není jen bublina. Mnoho lidí to považuje za módní trend, co brzy zmizí. Pokud chceš investovat, tak se raději nejdřív pořádně podívej do toho, jak to vlastně funguje – blockchain a tak. Není to zas tak složitý, ale nějaké základy bys měl mít. Na trhu je spousta platforem jako OpenSea nebo Rarible, kde můžeš nakupovat a prodávat NFT. Riziko tu je velký – hodnota může kolísat a u některých děl se může stát, že skončíš s ničím. Takže pokud chceš zkusit investici do NFT, doporučuji začít s malými částkami a pořádně si projít, co kupuješ. Jak říkám, můžeš na tom vydělat, ale můžeš i prodělat. Měj na paměti, že investice do digitálních aktiv jsou dost abstraktní a nemusí se vyplatit každému.

160 slov
1.6 minut čtení
12. 12. 2023
Kamila Benešová
Kamila Benešová