Co je lepší, fyzické zlato nebo zlaté ETF pro maximální zisk?
Když uvažuju o investicích do zlata, pořád se mi honí hlavou otázka, co je vlastně lepší volba pro maximalizaci zisku. Na jedné straně je fyzické zlato, které si můžu osahat, uschovat a mít ho doma na bezpečném místě. Mám pocit, že když mám zlatou cihlu v ruce, mám kontrolu nad svojí investicí. Ale pak tu jsou zlaté ETF, které slibují jednoduchost a likviditu. Jak se ale liší? Která varianta mi vlastně přinese víc peněz? Mám strach, že když investuji do ETF, tak přijdu o to vzrušení z vlastnictví něčeho hmatatelného. Navíc je tu otázka nákladů – u fyzického zlata musím myslet na skladování a pojištění, zatímco ETF mají své poplatky. Jak je to s výnosy? Je můj potenciální zisk větší u jednoho nebo druhého? Co si myslíte o bezpečnosti? Zlato jako fyzický majetek může mít hodnotu i v krizových časech, ale jak je to s ETF? Mohou se ceny akcií a ETF chovat jinak než cena fyzického zlata? Bylo by dobré slyšet názory lidí, kteří už mají zkušenosti s oběma možnostmi. Jaké máte tipy pro někoho, kdo se snaží rozhodnout mezi fyzickým zlatem a zlatými ETF? Co byste poradili někomu, kdo chce maximalizovat svůj zisk? Všechny názory budou vítány!