Co mám dělat, když mi někdo nabídne podezřelé NFT?
Nedávno jsem dostal nabídku na koupi NFT, ale něco mi na tom prostě nesedí. Slyšel jsem spoustu příběhů o podvodech v oblasti digitálních aktiv a chtěl bych se zeptat, co vlastně dělat v takové situaci. Jak poznat, zda je dané NFT legitímní nebo jestli se jedná o nějaký podvod? Mám si dávat pozor na konkrétní znaky nebo věci, které by mě měly varovat? Je dobré si před nákupem NFT udělat důkladný průzkum o tvůrci? Co když je to nějaký známý umělec, ale má špatnou reputaci? A co vlastně znamená, když se říká, že NFT jsou jedinečné a nezaměnitelné? Mám se bát investovat do něčeho, co není fyzické a není to ani něco, co bych mohl ukázat kamarádům? Jaké jsou nejlepší praktiky pro ověření pravosti NFT? Měl bych mít obavy z toho, že pokud to koupím a pak zjistím, že je to podvod, nebudu mít žádné možnosti na vrácení peněz nebo pomoc od někoho? A jak to funguje s různými platformami, kde se NFTs prodávají – jsou některé bezpečnější než jiné? Opravu nevím, co si o tom myslet – máte někdo podobnou zkušenost alebo jak jste postupovali v případě podezřelých nabídek? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak ochránit své investice a vyhnout se zbytečným problémům.