Jak si mám zabezpečit svou peněženku na kryptoměny?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na to, jak si správně zabezpečit svou peněženku na kryptoměny. Mám trošku obavy o své investice a čím dál víc slyším o hackerství a různých podvodech, které se kolem kryptoměn dějí. Je jasné, že když už do toho investuji, chci mít jistotu, že moje prostředky jsou v bezpečí. Zajímá mě, zda je lepší používat hardwarové peněženky nebo softwarové. Vím, že hardwarové peněženky nabízejí nějakou úroveň bezpečnosti, ale nejsou zase dostatečně pohodlné pro rychlé transakce? A co zálohování? Jak to vlastně funguje a co bych měl mít na paměti při zálohování peněženky? Slyšel jsem o seed frázích, ale nejsem si úplně jistý, jak je správně používat. Jakým způsobem bych měl chránit své přihlašovací údaje a jaké další kroky mohu podniknout, abych se vyhnul phishingu nebo jiným podvodům? Co byste doporučili jako nejlepší praxi pro ochranu soukromí při používání kryptoměn? Jaký software doporučujete pro sledování a správu mých investic? Tohle všechno mi přijde jako velká věda a chtěl bych mít jasnější představu o tom, jak na to. Máte nějaké tipy nebo rady pro začátečníka jako jsem já? Děkuji moc za jakékoli informace!