Charts.cz/Fórum/Jak rozložit riziko při investování do kryptoměn?

Jak rozložit riziko při investování do kryptoměn?

Investování do kryptoměn je teď opravdu hodně populární, ale mám pocit, že mnozí z nás neví, jak správně rozložit riziko. Jako začátečník mě zajímá, co všechno bych měl zvážit, abych minimalizoval ztráty a zároveň maximalizoval potenciální zisky. Dají se třeba nějak rozdělil investice mezi různé kryptoměny? Jaké procento by mělo být v bitcoinech a kolik v těch alternativních coinech? Zvažoval jsem také diversifikaci do NFT nebo dokonce akcií, ale není to příliš riskantní? Jaké další strategie bych měl použít při investování do kryptoměn? Je dobré mít část peněz v stablecoinech pro případ volatility? A co se týče různých burz a peněženek - jak si vybrat ty nejbezpečnější? Existují nějaké doporučené pomůcky nebo nástroje pro sledování trhu, které by mi mohly pomoci lépe řídit své investice? Pokud máte zkušenosti nebo tipy, budu moc vděčný za jakoukoliv radu, protože bych chtěl investovat moudře a s rozmyslem.

144 slov
1.4 minut čtení
19. 5. 2020
Blanka Veselá
Blanka Veselá

Při investování do kryptoměn je dobrý rozum a opatrnost na místě. Rozložení rizika můžeš udělat tím, že si investice rozdělíš mezi různé kryptoměny, třeba 50 % do bitcoinu, 30 % do altcoinů a zbytek do stablecoinů. Stablecoiny ti můžou pomoct, když se trh hodně hýbe, protože jsou stabilnější. NFT jsou zajímavé, ale stejně jako akcie, můžou být dost riskantní. Měj na paměti, že diversifikace je klíč – neinvestuj všechno do jedné věci.

Co se týče burz a peněženek, doporučuju používat známé a osvědčené platformy jako Binance nebo Coinbase a bezpečné peněženky jako Ledger nebo Trezor pro dlouhodobé uchování. Pro sledování trhu můžeš zkusit CoinMarketCap nebo CryptoCompare, to ti pomůže mít přehled o cenách a trendech. Nakonec se hodí sledovat novinky a analýzy od odborníků, aby ses udržel v obraze. Buď trpělivý a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

138 slov
1.4 minut čtení
14. 7. 2024
Libor Štěpánek
Libor Štěpánek

Takže, co se týče rozložení rizika při investování do kryptoměn, je dobrý nápad začít s diversifikací. Místo toho, abys všechno hodil do bitcoinu, uvažuj o rozdělení mezi různé altcoiny. Třeba 60% v bitcoinech a zbytek do několika altcoinů, co bys měl důkladně prozkoumat. Je fajn mít i něco v stablecoinech, když trh začne blbnout, aby jsi měl co použít na nákupy nebo rychlé přesuny. Co se NFT týče, to je spíš na vlastní riziko a chce to pořádnej průzkum. Akcie jsou taky možnost, ale je to jiný svět. S burzama dávej pozor, používej ty s dobrou reputací a víc zabezpečením, ideálně dvoufázovou autentizaci. K sledování trhu můžeš vyzkoušet CoinMarketCap nebo TradingView, mají dost funkcí a grafy. Důležitý je mít plán a neinvestovat víc, než si můžeš dovolit ztratit.

128 slov
1.3 minut čtení
21. 11. 2024
Eduard Kovář
Eduard Kovář