Jak začít investovat do kryptoměn s minimálním rizikem?
Nedávno mě začalo zajímat investování do kryptoměn, ale mám z toho velký strach. Četl jsem spoustu článků o tom, jak jsou kryptoměny volatilní a jak se s nimi dá snadno ztratit hodně peněz. Takže bych se chtěl zeptat, jak vlastně začít investovat do kryptoměn, aniž bych riskoval všechny své úspory. Je lepší investovat do známějších měn jako Bitcoin nebo Ethereum, nebo je rozumné zkusit i nějaké méně známé altcoiny? A co vlastně znamená diversifikace v tomto kontextu? Je dobrý nápad mít v portfoliu víc různých kryptoměn, nebo je lepší se soustředit jen na pár vybraných? A co se týče peněženek - jakou si mám vybrat? Je bezpečnější mít všechno v hardwarové peněžence, nebo stačí softwarová peněženka na mobilu? Jaké mám vůbec možnosti, když chci začít s malou částkou? Myslíte, že je lepší pravidelně investovat menší částky, například každý měsíc, místo toho abych investoval větší částku najednou? A jak vlastně poznám, kdy je dobrý čas na nákup a kdy na prodej? Nebo je lepší se řídit dlouhodobou strategií a nesledovat trh každý den? Chci se vyhnout emocionálním rozhodnutím, ale nevím jak na to. Děkuji za jakékoliv rady.