Jak minimalizovat riziko ztráty při poskytování likvidity na decentralizovaných burzách?
Máte někdo zkušenosti s poskytováním likvidity na decentralizovaných burzách a jak se dá snížit riziko ztráty? Slyšel jsem o tom, že impermanent loss je velký problém, když ceny tokenů kolísají, a tak bych rád věděl, jestli existují nějaké osvědčené strategie, které by mi mohly pomoci ochránit moje investice. Například, je lepší poskytovat likviditu v párech, které mají stabilnější ceny nebo snad vůbec používat stablecoiny? A co třeba sledování tržních trendů a využívání analýz – to fakt pomůže, nebo je to jen teorie? Taky by mě zajímalo, jak moc jsou důležité poplatky za transakce a jak to ovlivňuje celkovou ziskovost. Pokud někdo má tipy na konkrétní platformy nebo protokoly, které jsou méně rizikové, sem s nimi! Jaké máte názory na diverzifikaci portfolia likvidity? Všichni víme, že se vyplatí rozložit riziko, ale jak to udělat efektivně v prostředí decentralizovaných financí? Děkuji za jakékoliv rady alebo zkušenosti!