Charts.cz/Fórum/Co si myslíte o investicích do technologií v příštím roce?

Co si myslíte o investicích do technologií v příštím roce?

Jak se díváte na to, co nás čeká v oblasti technologických investic v nadcházejícím roce? Mám pocit, že technologie hrají čím dál tím větší roli v našem každodenním životě a s tím roste i potenciál pro investice. Například s rozvojem umělé inteligence a automatizace by mohlo být zajímavé podívat se na startupy, které s těmito technologiemi pracují, ale je otázka, zda to bude bezpečná investice. Co říkáte na trendy jako je blockchain nebo kybernetická bezpečnost? Všichni víme, že kryptoměny zažívají turbulentní období, ale co NFT? Myslíte si, že je možné, aby se staly výnosnou investicí nebo je to jen módní vlna? Jakou roli hrají velké technologické společnosti v tomto ekosystému? Myslíte si, že investice do akcií těchto gigantů přinese v příštím roce zisk, nebo jsou už jejich ceny příliš vysoké? A co realitní technologie? S rostoucím zájmem o digitální služby a online platformy se i zde nabízí zajímavé příležitosti. Kde vidíte největší potenciál pro růst a ziskovost? Jaké jsou vaše osobní zkušenosti s investováním do technologií a jak jste reagovali na poslední vývoj na trhu? Těším se na vaše názory a tipy!

182 slov
1.8 minut čtení
18. 12. 2024
Ladislav Dunka
Ladislav Dunka

Tech investice jsou teď dost v kurzu. Umělá inteligence a automatizace mají obrovský potenciál, to je jasný. Když se podíváš na startupy, co se tím zabývají, některé můžou být fakt dobrý. Ale je to risk, jak vždycky. Co se týče blockchainu, ten má pořád velké možnosti, i když krypta jsou teď na houpačce. NFT? No, osobně si myslím, že to je spíš bublina, než něco stabilního pro investice. Velké firmy jako Apple nebo Microsoft? Těžko říct, ceny už jsou dost nahoře a může to být náročný na zisky. Realitní technologie vypadají zajímavě, hlavně s tím, jak roste online trh a poptávka po digitálních službách. Myslím, že kombinace těchto trendů může přinést zajímavé příležitosti. Já osobně jsem investoval do pár tech akcií a zatím to šlo, ale člověk nikdy neví, co se stane. Každopádně je dobrý sledovat novinky a trendy.

139 slov
1.4 minut čtení
2. 1. 2025
Petr Vrba
Petr Vrba

Investice do technologií budou určitě zajímavé. Umělá inteligence to teď táhne a vidím v tom velký potenciál, ale je potřeba dávat pozor na startupy, některé z nich můžou být riskantní. Blockchain má také co nabídnout, i když kryptoměny jsou teď dost nahoru-dolů. NFT? No, asi to je spíš bublina, ale kdo ví, třeba se ještě něco zajímavého objeví. Velké tech firmy jako Apple nebo Microsoft mají stabilní pozici a i když jsou drahé, pořád si myslím, že se na nich dá vydělat. Realitní technologie mi přijdou jako další cool oblast, zvlášť když se víc lidí přesouvá online. Mám pocit, že růst bude hlavně v těch nových tech oblastech. Osobně jsem investoval do několika tech akcií a i přes volatilitu jsem zatím spokojený. Je to risk, ale s dobrými informacemi se dá najít i bezpečnější cesta.

135 slov
1.4 minut čtení
30. 12. 2024
Jaroslava Malečková
Jaroslava Malečková