Charts.cz/Fórum/Které akcie byste doporučili na rok 2025?

Které akcie byste doporučili na rok 2025?

Rád bych se zeptal na vaše názory ohledně investic do akcií v příštím roce. Mám pocit, že trhy se stále mění a je těžké se zorientovat v tom, které společnosti mají potenciál růstu. V současnosti slyším hodně o technologických firmách, ale také o sektorech jako jsou obnovitelné zdroje energie nebo zdravotnictví. Myslíte si, že by stálo za to investovat do tradičních společností, nebo je lepší zaměřit se na novější startupy? Jaké konkrétní akcie byste doporučili? Zajímá mě, jestli je dobré sledovat nějaké trendy nebo zprávy, které by mohly ovlivnit akciové trhy v roce 2025. Také bych chtěl vědět, jaké faktory berete v úvahu při výběru akcií – je to hlavně výkon společnosti, její pozice na trhu, nebo něco jiného? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo zkušenosti, které byste mohli sdílet.

130 slov
1.3 minut čtení
19. 12. 2024
Michal Fučík
Michal Fučík

Jasně, investice do akcií jsou fakt náročný. Rok 2025 bude zajímavý, ať už sleduješ technologie nebo obnovitelné zdroje. Myslím, že firmy jako Tesla nebo nějaké menší startupy v oblasti zelené energie by mohly mít potenciál, protože ekologické trendy jedou nahoru. Zdravotnictví taky nevypadá špatně, hlavně společnosti zabývající se biotechnologií. Co se týče tradičních firem, pokud mají stabilní pozici na trhu a dobrou historickou výkonnost, mohly by být dobrou volbou pro jistotu. Důležitý je sledovat zprávy o sektorech a sledovat, co dělají konkurenti. Osobně bych se soustředil hlavně na růstové akcie, ale nezapomínej na diverzifikaci. Zkrátka, kombinuj silné tradiční firmy s nějakými novějšími hráči a sleduj trendy v udržitelnosti a technologiích – to by mohlo fungovat.

115 slov
1.2 minut čtení
7. 2. 2025
Libor Černý
Libor Černý

No, já bych se asi zaměřil na technologický sektor, ten má pořád velký potenciál. Určitě koukni na firmy jako je Apple nebo Microsoft, to jsou stabilní hráči. Ale taky se mi líbí nové společnosti, co se zabývají umělou inteligencí a obnovitelnými zdroji. Takže třeba Nvidia nebo nějaké menší start-upy v solární energii by mohly být zajímavé.

Když sleduješ akcie, tak je fajn mít přehled o trendech jako digitalizace a udržitelnost. Zdravotnictví je taky důležitý sektor, ale tam bych byl opatrnější, protože konkurence je obrovská. Myslím, že je dobrý sledovat zprávy a trendy, co se děje ve světě a jak to může ovlivnit trhy.

Při výběru akcií zohledňuju hlavně výkonnost společnosti a její inovace. Je dobrý vědět, jak si firma vede v porovnání s konkurencí a co plánuje do budoucna. Určitě si udělej vlastní průzkum a nenech se unést jenom hype kolem nějakých startupů.

142 slov
1.4 minut čtení
6. 2. 2025
Jana Vrbová
Jana Vrbová