Charts.cz/Fórum/Doporučte zajímavé NFT umělce!

Doporučte zajímavé NFT umělce!

V poslední době se mi dostává do rukou čím dál víc informací o NFT a celém tom digitálním umění, co se kolem toho točí. Je to fascinující svět plný různých stylů a přístupů, a já bych fakt rád objevil nějaké zajímavé umělce, kteří tvoří v této oblasti. Slyšel jsem o několika známých jménech, jako je třeba Beeple nebo Pak, ale chtěl bych vědět, jestli někdo z vás má tipy na méně známé, ale přesto talentované NFT umělce. Zajímalo by mě, jaké techniky používají, jaký mají styl a co je na jejich dílech tak zajímavého. Možná máte nějaké oblíbené kousky, které vám utkvěly v paměti? A co třeba projekty nebo kolekce, které stojí za to sledovat? Chtěl bych se inspirovat a možná i investovat do něčeho, co má potenciál růst. Jaké jsou vaše zkušenosti s NFT uměním? Četl jsem také o tom, že některá díla mohou mít obrovskou hodnotu v krátkém čase, tak jestli máte nějaké tipy na nováčky v této oblasti nebo na umělce, kteří by mohli vyletět nahoru, byl bych moc vděčný. Myslím, že podobné informace by mohly být užitečné nejen pro mě, ale i pro ostatní, kdo se chtějí ponořit do světa NFT a digitálního umění.

198 slov
2 minut čtení
28. 1. 2025
Jiří Bednář
Jiří Bednář

Jo, NFT umění je fakt zajímavý téma. Mám pár tipů na umělce, co možná neznáš. Zkus se podívat na umělce jako XCOPY, ten má dost cool glitch art a jeho styl je fakt jedinečnej. Pak je tu ještě kolaborace mezi umělcem se jménem Fvckrender a jeho 3D vizualizace, co fakt vypadají jako scény z nějaký sci-fi filmu.

Taky doporučuju checknout umělce jménem Fewocious, ten dělá hodně barevný a emotivní práce, jeho příběh je taky super inspirativní. Na Instagramu můžeš najít i další, třeba Krista Kim, ta dělá zajímavý digitální krajiny a hraje si s konceptem digitálního prostoru.

Co se kolekcí týče, určitě sleduj Art Blocks - tam jsou zajímavý generativní projekty, často za dobrý ceny. No a když už jsme u cen, tak ceny se fakt můžou šplhat do nebes v krátkým čase, takže je dobrý sledovat trendy na trhu a mít nějaký vyhlídky na to, co by mohlo vzrůst na hodnotě.

Hlavně si dej pozor na to, co kupuješ, ať nejsi jenom ve víru hypeu. Je dobrý mít osobní vkus a cíle, co chceš od svý sbírky. Hlavně hodně sleduj a uč se od ostatních.

185 slov
1.9 minut čtení
22. 12. 2024
Martina Charvátová
Martina Charvátová

Takže, pokud hledáš nějaké zajímavé NFT umělce, doporučil bych se podívat na typy jako je XCOPY nebo Slimesunday. Oba mají fakt unikátní styl – XCOPY dělá takové glitch art a Slimesunday má super surrealistický vibe. Pak je tu ještě Mad Dog Jones, jeho práce jsou hodně detailní a mají futuristický nádech.

Když mluvíš o kolekcích, určitě zkuste prozkoumat něco od World of Women nebo Bored Ape Yacht Club. Tyhle projekty získaly dost pozornosti a mají obrovskou komunitu.

Na nováčky v NFT scéně se zaměř na umělce jako je Fewocious, ten má mladý styl a už teď dělá dost velký jméno. Taky doporučuji sledovat OpenSea a Rarible, tam se často objevují noví umělci s potenciálem. Vždycky je dobrý mít oči otevřený, protože NFT trh je dost dynamickej a někteří umělci můžou rychle vyletět nahoru.

133 slov
1.3 minut čtení
28. 1. 2025
Lenka Pechová
Lenka Pechová