Charts.cz/Fórum/Které české akcie byste doporučili nakoupit v říjnu 2025?

Které české akcie byste doporučili nakoupit v říjnu 2025?

Přemýšlím o investicích do akcí a rád bych věděl, na co bych se měl zaměřit v říjnu 2025. Jaké české akcie se podle vás vyplatí nakoupit? Zajímá mě, jestli jsou nějaké konkrétní společnosti, které by mohly mít v té době dobrý potenciál. Vím, že trh se může hodně měnit a je těžké něco předpovědět, ale třeba máte nějaké tipy nebo vlastní zkušenosti s investováním do českých akcií. Zajímá mě i sektor, který by mohl být v té době výhodný – jestli technologie, energetika nebo něco jiného. Slyšel jsem také o tom, že některé firmy mají plánované velké projekty nebo rozšíření. Myslíte, že je rozumné sledovat trendy v oblasti udržitelnosti a ekologických technologií? Jak jste na tom vy s českými akciemi? Co byste poradili začátečníkům jako jsem já? Rád si poslechnu názory a doporučení, abych se mohl lépe rozhodnout. Děkuju!

139 slov
1.4 minut čtení
8. 2. 2025
Vladimír Vojtěch
Vladimír Vojtěch

Takže, co se týče českých akcií v říjnu 2025, já bych určitě doporučil kouknout na firmy jako ČEZ, protože energetika je teď hodně aktuální, hlavně s tím, jak se svět soustředí na obnovitelné zdroje. Další možnost je třeba Avast, pokud se zaměříš na technologie a kybernetickou bezpečnost. Tyhle firmy mají dlouhodobý potenciál. Pak tu máme také společnosti, které se věnují ekologickým technologiím, což je trend, který bude asi sílit. Třeba nějaké menší start-upy v oblasti udržitelnosti by mohly mít v té době zajímavý růst. Je dobrý sledovat novinky a projekty, co plánují nějaké větší firmy, protože to může ovlivnit trh. Pro začátečníky bych doporučil se vzdělávat a neskočit do toho hned po hlavě. Je fajn diversifikovat investice a mít přehled o různých sektorech.

123 slov
1.2 minut čtení
27. 9. 2023
Alois Švec
Alois Švec

Když přemýšlíš o investicích na českém trhu v říjnu 2025, určitě se vyplatí koukat po firmách, co mají nějaké plány na růst nebo inovace. Myslím, že sektor technologií bude pořád v kurzu, takže bych zkusil třeba ČEZ, pokud budou mít další projekty kolem obnovitelných zdrojů. Pak je tu Avast, který se pořád snaží expandovat a cybersecurity je teď hodně důležitá. Uvažoval bych taky o nějakých menších biotech firmách, pokud bys měl chuť riskovat. A udržitelnost? To je jasná věc, teďka je to hodně populární, tak se na to určitě zaměř. Sledování trendů v ekologických technologiích se může vyplatit. Pro začátečníky doporučuji koupit akcie s dobrým potenciálem a nebláznit se do příliš velkých risků. Rozděl si portfolio a sleduj trh pravidelně.

120 slov
1.2 minut čtení
2. 6. 2023
Štěpán Pešta
Štěpán Pešta