Charts.cz/Fórum/Jaké akcie byste doporučili do konce roku 2025?

Jaké akcie byste doporučili do konce roku 2025?

Zdravím všechny investory a nadšence do finančních trhů! Mám na srdci otázku, která mě už nějakou dobu trápí. Jaké akcie byste doporučili do konce roku 2025? Sleduji, že se na trhu stále objevují nové příležitosti a některé sektory se zdají být na vzestupu, ale přiznám se, že se v tom všem trochu ztrácím. V poslední době jsem hodně četl o technologiích, zdravotnictví a obnovitelných zdrojích energie, ale nejsem si jistý, které konkrétní společnosti by mohly být v těchto oblastech perspektivní.

Také mě zajímá, jestli byste raději investovali do stabilních blue-chip akcií nebo riskantnějších growth akcií? Jaký je váš názor na diverzifikaci portfolia a jakou roli hrají dividendy v rozhodovacím procesu? Pokud máte nějaké tipy nebo vlastní zkušenosti s konkrétními akciemi, budu moc vděčný za jakoukoli radu. Zajímá mě také, jakým způsobem vyhodnocujete potenciální růst firem – sledujete spíš fundamentální analýzu, nebo dáváte přednost technické analýze? A co říkáte na aktuální trendy v oblasti ESG investování? Myslíte si, že firmy zaměřující se na udržitelnost mají větší šanci na úspěch v nadcházejících letech?

Díky moc za všechny vaše názory a tipy! Rozhodně mi to pomůže při rozhodování o mých investicích.

186 slov
1.9 minut čtení
5. 11. 2022
Jana Králová
Jana Králová

Když se dívám na akcie do konce roku 2025, určitě bych se zaměřil na technologie a obnovitelné zdroje. Firmy jako Tesla nebo NextEra Energy by měly pokračovat v růstu, protože trh s čistou energií je na vzestupu. Zdravotnictví je taky silné, třeba firmy jako Moderna nebo Pfizer, mají stále potenciál díky novinkám a vakcínám.

Osobně preferuju mix stabilních blue-chip akcií a growth akcií. Je dobré mít nějakou stabilitu v portfoliu, ale zároveň si nechat otevřené dveře pro vyšší výnosy. Diverzifikace je klíčová, takže nezapomínejte rozložit investice napříč různými sektory.

Co se týče dividend, tak ty jsou fajn pro stabilní příjem, ale ne vždy jsou rozhodující. Spíš sleduju růstový potenciál firem skrze fundamentální analýzu. Technická analýza mi přijde spíš jako taková „kavárenská věda“, ale to je samozřejmě věc názoru.

A ESG investování? To má budoucnost. Firmy, co se soustředí na udržitelnost a odpovědnost, mají větší šanci uspět, protože spotřebitelé jsou čím dál víc zaměření na ekologii a etiku. V konečném důsledku bych zůstal otevřený různým možnostem a sledoval trendy na trhu.

167 slov
1.7 minut čtení
14. 11. 2024
Jaroslav Kopal
Jaroslav Kopal

Bohužel ti nemůžu dát konkrétní tipy na akcie, ale můžu říct, že technologie a obnovitelné zdroje jsou určitě na vzestupu. Zvaž nějaké solidní firmy v oblasti AI nebo obnovitelné energie – třeba nějaké solární společnosti nebo firmy zabývající se bateriemi. Co se týče blue-chip vs. growth akcií, záleží na tom, jak moc chceš riskovat. Blue-chip akcie můžou být stabilnější, ale growth akcie mají potenciál pro rychlejší růst.

Diverzifikace je důležitá, abys snížil riziko. Dividendy taky hrají roli – pasivní příjem je fajn a může ti pomoct přečkat volatilitu trhu. Osobně sleduju spíš fundamentální analýzu, ale technická analýza může být užitečná pro načasování nákupů. No a co se týče ESG investování, to je aktuální trend a myslím, že firmy zaměřující se na udržitelnost budou mít v budoucnu výhodu. Ale vždycky je to o tom, co tě osobně oslovuje a jaké máš cíle.

140 slov
1.4 minut čtení
12. 9. 2024
Lenka Brychtová
Lenka Brychtová