Můžu investovat do kryptoměn místo běžného spořicího účtu?
Už delší dobu přemýšlím o tom, jak efektivně zhodnotit své úspory. Mám na svém běžném spořicím účtu nějaké peníze, ale s úrokovými sazbami, které jsou teď tak nízké, se mi zdá, že to nic moc nepřináší. Zaujala mě myšlenka investice do kryptoměn, protože jsem slyšel o jejich velkých výnosech, ale zároveň mám strach z volatility a rizik, které s tím souvisejí. Rád bych věděl, jestli by bylo rozumné část svých úspor přesunout do kryptoměn a jestli je to nějaký smysluplný krok místo toho, abych je nechával na tom spořicím účtu. Jaké máte zkušenosti? Jaké jsou výhody a nevýhody takového rozhodnutí? Je lepší investovat do etablovaných kryptoměn jako Bitcoin nebo Ethereum, nebo se vyplatí zkoušet i nějaké nové altcoiny? A co říkáte na bezpečnost? Jak si chránit své investice v případě, že bych se rozhodl nakoupit kryptoměny? Chtěl bych se ujistit, že dělám správné rozhodnutí a že se neuchyluji k něčemu riskantnímu bez dostatečných znalostí. Jak to vidíte vy? Mohu si být jistý, že investice do kryptoměn bude v dlouhodobém horizontu lepší volbou než klasické spoření v bance?