Charts.cz/Fórum/Co mi doporučíte na zvýšení zisku z NFT investic?

Co mi doporučíte na zvýšení zisku z NFT investic?

V poslední době se hodně mluví o NFT a jejich potenciálu pro zisk. Zatímco jsem se do tohoto světa ponořil, mám pocit, že se mi zatím moc nedaří. Investoval jsem do několika projektů a některé jsou zajímavé, ale pořád si říkám, jak bych mohl zvýšit svůj zisk z těchto digitálních aktiv. Hledal jsem různé strategie, ale je těžké najít něco, co by opravdu fungovalo. Napadlo mě, že možná bych měl více sledovat trendy nebo se zaměřit na určité žánry nebo umělce, kteří mají potenciál růstu. Ale co to vlastně znamená? Jak poznat, které NFT mají dobrou šanci na zhodnocení? Myslíte, že je dobré investovat do známějších projektů nebo raději do menších, které ještě nejsou tak profláknuté? A co komunitní aspekty? Jak moc hraje roli zapojení do komunity kolem daného NFT? Měli byste nějaké tipy nebo strategie, které byste doporučili pro zvýšení návratnosti investic v této oblasti? Taky by mě zajímal váš názor na dlouhodobé vs. krátkodobé investice v NFT a jestli je lepší držet tyto tokeny delší dobu nebo je rychle prodávat při prvním zisku. Jak se vlastně orientujete v tomto rychle se měnícím prostředí a co vám pomohlo uspět? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady!

197 slov
2 minut čtení
13. 6. 2023
Filip Hradil
Filip Hradil

No, to je docela složitá otázka, co? Ale pár věcí ti můžu říct z vlastní zkušenosti. První, co bych doporučil, je opravdu sledovat trendy. Na Twitteru a různých Discord kanálech se spousta věcí hned roztrhne. Zkus se zaměřit na umělce nebo projekty, co mají nějakou historii nebo solidní komunitu za sebou. Když je projekt v začátcích, můžeš chytit něco levněji, ale pozor na pump and dump schémata. Znáš to – sice menší projekty vypadají lákavě, ale musíš umět rozlišit mezi tím, co má potenciál a co je jen bublina.

Co se týče komunitních aspektů, to je fakt důležitý. Když jsi součástí aktivní komunity, máš lepší přehled o tom, co se děje a můžeš se i rychleji dostat k informacím o novinkách a potenciálních investicích.

Dlouhodobé vs. krátkodobé investice? Tady si musíš sám rozhodnout, jaký máš rizikový profil. Já osobně preferuju držet některé NFT déle – pokud vidíš potenciál v projektu, klidně počkej na větší zhodnocení. Ale mít taky nějaké rychlé flipy může zajistit cash flow.

Jinak doporučuji mít oči otevřené a neustále se vzdělávat – sleduj influencery, čti fóra a buď aktivní na sociálních sítích. Hodně štěstí!

185 slov
1.9 minut čtení
10. 1. 2025
Denisa Balounová
Denisa Balounová

Zvýšení zisku z NFT investic není vůbec jednoduchý úkol, ale je pár věcí, co můžeš zkusit. První věc je sledovat trendy. Měj oči otevřené na Twitteru nebo Discordu, kde se většinou šíří informace o nových projektech a hype. Zkus se zaměřit na umělce nebo týmy, co mají dobrou reputaci a už nějaký úspěch za sebou. Můžeš zkusit investovat do menších projektů, ale buď opatrný, většinou to může být riskantní. Komunitní aspekt je fakt důležitý – pokud je k projektu aktivní komunita, může to znamenat, že se projekt s větší pravděpodobností uchytí. Dlouhodobě vs krátkodobě – osobně bych šel spíš do dlouhodobějších investic, pokud máš pocit, že daný NFT má potenciál růst. Ale rychlé zisky taky nejsou k zahození, pokud vidíš příležitost. Celkově je dobrý mít přehled a nebát se experimentovat, ale vždycky mysli na riziko.

135 slov
1.4 minut čtení
24. 9. 2024
Roman Netolický
Roman Netolický