Kde najdu informace o ESG investicích?
Zajímám se o ESG investice, ale vůbec nevím, kde začít hledat informace. V poslední době se hrozně moc mluví o tom, jak je důležité investovat udržitelně a zohledňovat environmentální, sociální a správní faktory, ale když se snažím najít konkrétní zdroje nebo nějaké webovky, tak mě to dost mate. Narazil jsem na pár článků, které popisují ESG a jeho význam, ale chybí mi nějaká komplexní příručka nebo portál, kde bych našel nejen teoretické informace, ale i praktické rady. Jaké jsou například nejlepší platformy pro ESG investice? Existují nějaké fondy nebo akcie, na které bych se měl zaměřit? A co třeba nějaké online kurzy nebo webináře? Chtěl bych se dozvědět víc o tom, jak efektivně investovat s ohledem na tyto principy. Také by mě zajímalo, jestli jsou dostupné nějaké aplikace, které by mi mohly pomoci sledovat mou ESG investiční strategii. Kde tedy najdu všechny tyto informace a jak si udělat obrázek o ESG investicích bez toho, abych byl úplně ztracený v moři dat a doporučení? Pokud máte nějaké tipy nebo osvědčené zdroje, budu moc rád za každou radu!