Charts.cz/Fórum/Kde najdu informace o ESG investicích?

Kde najdu informace o ESG investicích?

Zajímám se o ESG investice, ale vůbec nevím, kde začít hledat informace. V poslední době se hrozně moc mluví o tom, jak je důležité investovat udržitelně a zohledňovat environmentální, sociální a správní faktory, ale když se snažím najít konkrétní zdroje nebo nějaké webovky, tak mě to dost mate. Narazil jsem na pár článků, které popisují ESG a jeho význam, ale chybí mi nějaká komplexní příručka nebo portál, kde bych našel nejen teoretické informace, ale i praktické rady. Jaké jsou například nejlepší platformy pro ESG investice? Existují nějaké fondy nebo akcie, na které bych se měl zaměřit? A co třeba nějaké online kurzy nebo webináře? Chtěl bych se dozvědět víc o tom, jak efektivně investovat s ohledem na tyto principy. Také by mě zajímalo, jestli jsou dostupné nějaké aplikace, které by mi mohly pomoci sledovat mou ESG investiční strategii. Kde tedy najdu všechny tyto informace a jak si udělat obrázek o ESG investicích bez toho, abych byl úplně ztracený v moři dat a doporučení? Pokud máte nějaké tipy nebo osvědčené zdroje, budu moc rád za každou radu!

176 slov
1.8 minut čtení
2. 8. 2024
Josef Vlk
Josef Vlk

Informace o ESG investicích můžeš najít na různých místech. Zkus třeba weby jako Morningstar, kde mají sekci věnovanou udržitelným investicím. Pak je tu i MSCI, to je dobrý zdroj na hodnocení firem podle ESG kritérií. Pokud hledáš platformy, co nabízejí ESG fondy, podívej se na Vanguard nebo BlackRock, ty mají dobré možnosti. Co se týče akcií, zkus firmy jako Tesla nebo Unilever, jsou často zmiňované v souvislosti s udržitelností.

Pro online kurzy bych doporučil Coursera nebo edX, tam najdeš i speciální programy zaměřené na udržitelnost a investice. A pokud chceš sledovat své investice, mrkni na aplikace jako Wealthsimple nebo Robinhood, ty mají funkce pro sledování ESG portfolia. Celkově je dobrý se podívat na blogy a videa zaměřená na ESG témata, lidi tam dávají dost užitečné tipy a aktuální trendy.

128 slov
1.3 minut čtení
28. 1. 2025
Patrik Havlík
Patrik Havlík

ESG investice jsou dnes fakt v kurzu a je fajn, že se o to zajímáš. Můžeš začít s weby jako Morningstar nebo MSCI, mají dost informací a i hodnocení různých fondů a akcií z pohledu ESG. Taky se mrkni na platformy jako eToro nebo Revolut, mají možnosti investovat do udržitelných akcií a ETF. Pokud hledáš vzdělání, Coursera má kurzy na téma udržitelného investování, což by ti mohlo pomoct. A co se týče aplikací, zkus třeba Wealthsimple nebo etoro app, ty ti dovolí sledovat tvé investice a filtrují i podle ESG. Celkově je dobré sledovat novinky a trendy v oblasti ESG investování, tak sleduj blogy a webináře. Držím palce!

108 slov
1.1 minut čtení
18. 1. 2025
Radek Odehnal
Radek Odehnal