Charts.cz/Fórum/Které NFT mají teď největší potenciál růstu?

Které NFT mají teď největší potenciál růstu?

Přemýšlím o investicích do NFT a zajímalo by mě, které projekty nebo konkrétní digitální umění by mohly mít teď ten největší potenciál růstu. Slyšel jsem, že některé NFT se dají pořídit za relativně nízkou cenu a pak mají šanci výrazně zhodnotit. Co třeba ty nové kolekce, co se objevily na trhu? Mám na mysli nějaké unikátní umělecké kousky nebo projekty, které jsou spojené s populárními influencery či značkami. Jaké trendy v této oblasti sledujete a co si myslíte, že by mohlo fungovat v příštích měsících? Je to vůbec ještě výhodná investice, nebo už je trh s NFT přesycený a není možné najít něco, co by mohlo růst? Taktéž mě zajímají názory na platformy, kde by se měly takovéto NFT prodávat, a jestli jsou nějaké specifické ukazatele nebo metriky, které bych měl sledovat při rozhodování o koupi. Rád bych se dozvěděl víc o tom, co si myslíte o současném stavu trhu s NFT a jaké máte tipy pro investory, kteří chtějí využít příležitosti v této oblasti.

165 slov
1.7 minut čtení
27. 3. 2023
Alena Kotková
Alena Kotková

Jo, investice do NFT může být zajímavá, ale je to dost riskantní. Teďka se spousta lidí dívá na nové kolekce, co se objevily, jako třeba ty od influencerů nebo nějaké limitované edice. Pár jich má potenciál, ale je potřeba dávat pozor na hype, protože hodně projektů skončí fiaskem. Zkus sledovat platformy jako OpenSea nebo Rarible, tam se dají najít zajímavé kousky. Metriky jako objem prodeje a aktivita komunity jsou fakt důležité. K tomu, jestli je trh přesycený – no, asi jo, ale pořád se najdou unikátní věci, co by mohly vzrůst. Zkrátka investuj do toho, co tě baví, a neber všechno na lehkou váhu.

104 slov
1 minut čtení
15. 3. 2023
Marie Pechová
Marie Pechová

Trh s NFT je teď dost crazy, ale pořád tam jsou příležitosti. Nový projekty jako Moonbirds nebo Azuki ukazují, že pokud máš dobrou komunitu a silnou značku, můžeš vyletět. Taky hodně fungujou kolaborace s populárními influencery, ty můžou přitáhnout pozornost a zvednout cenu. Sleduj trendy v umění, generativní umění a 3D NFT teď frčí.

Co se týče platforem, Opensea je pořád king, ale koukni i na Rarible nebo Foundation, tam najdeš zajímavý kousky. Měřit zájem o NFT můžeš podle objemu obchodů, počtu holderů a sociálních sítí – čím víc buzz, tím líp.

Jestli je trh přesycený? Možná jo, ale vždycky se najdou unikátní kousky. Hlavně buď opatrnej a neinvestuj víc, než si ochotnej ztratit. Pokud něco vypadá slibně, dej do toho menší částku a sleduj to.

126 slov
1.3 minut čtení
1. 4. 2024
Daniel Kuchař
Daniel Kuchař