Jak poznat, kdy se trend v akciích obrací na kryptoměny a naopak?
Zajímalo by mě, jaké jsou signály nebo indikátory, podle kterých by se dalo poznat, že se trend na akciovém trhu začíná obracet směrem k kryptoměnám. Všichni víme, že obě sféry jsou dost propojené a někdy se zdá, že když akcie klesají, lidé se začnou více zajímat o kryptoměny. Jaké faktory byste doporučili sledovat? Měla by mě zajímat třeba volatilita akciového trhu, nebo spíše zprávy z ekonomiky a jaký vliv mají na důvěru investorů? Také mě zajímá, jestli existují nějaké historické vzorce nebo analýzy, které by ukazovaly na to, co se stalo v minulosti. A co teprve naopak? Kdy je ten moment, kdy se investoři zase vrátí zpět k akciím? Možná existují nějaké technické ukazatele nebo důležité události v oblasti kryptoměn či akcií, které by mohly naznačovat tento obrat. Jak si tedy správně naladit radar na tyto změny a nevydělat při tom zbytečně málo? Vždycky jsem slyšel o tom, jak je důležité diversifikovat portfolia a mít přehled o trendech, ale nikdy jsem si nebyl jistý, jak tohle všechno dát dohromady. Co si o tom myslíte?